x

Roskilde Festival rejser kæmpe kunstinstallation

Roskilde Festival rejser kæmpe kunstinstallation

UNDERSTANDING lyser op i decembermørket

Der blev som bekendt desværre ikke nogen Roskilde Festival i år, men nu kan man opleve en smule af Roskilde-stemningen og festivalens fællesskabsfølelse midt i København.

Fra i dag den 21. december – årets korteste dag – og foreløbig seks uger frem vil det otte meter høje og 15 meter lange kunstværk Work No. 2630 UNDERSTANDING lyse vintermørket op i det indre København på Ofelia Plads med Skuespilhuset til den ene side og Operaen til den anden. Kunstværket er stillet op midlertidigt af Roskilde Festival og skal kalde på håb og forståelse i en tid, der er svær for mange.

Værket skulle i første omgang være præsenteret på den aflyste Roskilde Festival nummer 50 i sommer. Nu kommer det til at lyse op i decembers mørke i København som, med festivalens ord, "en kunstnerisk gestus til det samfundssind, vi alle udviser i denne tid."

Værket af skabt af den verdenskendte og prisbelønnede britiske kunstner Martin Creed og har tidligere været udstillet i Brooklyn, New York, med Manhattans berømte skyline som bagtæppe.

Chefkurator for Roskilde Festival, Signe Brink Wehl, udtaler i en pressemeddelelse:

"Vi skal fortsat begrænse vores omgangskreds, men et værk som Understanding giver rum til, at vi kan gå en tur med vores nærmeste og samles om et budskab, vi forhåbentlig alle kan være fælles om."

Hun fortsætter:

"Kunst spiller altid en afgørende rolle på Roskilde Festival, og på hver sin vis fungerer installationerne på festivalen både som pejlemærker og refleksionsrum. Understanding af Martin Creed er kun blevet mere relevant for den tid, vi befinder os i, og vi er glade for at kunne give københavnerne et lysende kunstværk i den på mange måder mørke tid, vi befinder os i."

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival klar med 29 navne – og tanker om fremtiden

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA