x

Konspirations-teoretikere forveksler guitarpedal-diagram med "5G-chip"

Konspirations-teoretikere forveksler guitarpedal-diagram med "5G-chip"

"Jeg tror, det ville have været en god idé at komme den i Covid-vaccinen"

Konspirationsteoretikere har haft gyldne dage i det seneste år med påstanden om, at Covid-19-vaccinen skulle indeholde en såkaldt 5G-chip, der skulle kunne bruges til at overvåge og kontrollerede de vaccinerede, og at en global elite med Bill Gates i spidsen står bag det hele. 

Nu fortæller sitet MusicTech, at en række konspirationsteoretikere i Italien har spredt et diagram, som skulle være et diagram for denne 5G-chip, og som blandt andet indeholder punktet "5G Frequency" – dog sammen med punkter som "Bass", "Mid" og "Treble", altså bas, mellemtone og diskant, der burde få klokkerne til at ringe hos enhver med lidt musikkendskab.

Softwareingeniøren Mario Fusco har da også på Twitter (se nedenfor) gjort opmærksom på, at diagrammet i virkeligheden gælder kredsløbet i Boss' guitar-effektpedal Metal Zone. Han tilføjer: "Jeg tror, det ville have været en god idé at komme den i Covid-vaccinen."

Fuscos tweet har ikke overraskende afstedkommet adskillige muntre bemærkninger. "De folk med deres konspirationsteorier er så trættende, det er altid wah-wah-wah," skriver én eksempelvis med henvisning til den velkendte wah-wah-pedal. En anden glæder sig over, at Covid-19-vaccinen tilsyneladende er analog og "ikke noget af det digitale bullshit".

LÆS OGSÅ: PÅ MED FOLIEHATTEN: 10 skøre konspirationsteorier fra musikkens verden


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA