x

Sangeren benægter – jeg var ikke med til kongresopstanden

Sangeren benægter – jeg var ikke med til kongresopstanden

"Jeg er ikke sikker på, at det var mine folk"

Mange har påpeget lighederne mellem Jamiroquai-sanger Jay Kay og en af ​​Trump-tilhængerne, der stormede den amerikanske kongres onsdag aften dansk tid. Nu er den britiske sanger gået ud og har benægtet, at det er ham, man kan se på billederne.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Overall News (@overall.news)

Stormen på ​​den amerikanske kongres resulterede i fire dødsfald og 54 arresterede. Rør- og brandbomber og våben siges at være fundet ved bygningen på Capitol Hill i Washington. En af oprørerne udviste også åbenlyse ligheder med jazzfunkgruppen Jamiroquais sanger Jason Kay, også kendt som Jay Kay.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av @lockroom_cyprus

Blandt andet har Kay gjort sig bemærket med sine forskellige hovedbeklædninger. Under stormen havde hans dobbeltgænger også en underlig hovedbeklædning, en pelshue med horn. Oprøreren siges at være 32-årige Jake Angeli, der er en sammensværgelsesteoretiker, der blandt andet er tilhænger af den såkaldte QAnon. QAnon er en sammensværgelsesteori, hvor den centrale idé er, at Trump fører en kamp mod den såkaldte "dybe stat" i USA og internationale, sataniske, pædofile netværk.

I en besked på Jamiroquias officielle Twitter-konto meddeler den 51-årige Kay, at han ikke er den, der ses på billederne fra Washington. Han siger, at han er hjemme, og at han savner sit band, som han ikke har set i en evighed. Englænderen er i "lockdown" sammen med hovedparten af sine landsmænd.

Jamiroquai blev dannet i London i 1992 og har solgt 25 millioner plader. Deres seneste album Automaton blev udgivet i 2017.

Til gengæld VAR der en anden kendt musiker, som deltog i stormen på Kongressen, og andre kendte musikere, som medvirkede i demonstrationen, der gik forud.

LÆS OGSÅ: Her stormer guitaristen Kongressen – deltager i det voldsomme oprør

LÆS OGSÅ: Rapporter: Indie-darlings deltog også i demonstrationerne for Trump


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA