x

Musikalske talenter styrkes

Musikalske talenter styrkes

Nu er der godt nyt for Danmarks musikalske talentudvikling. Med i alt 4,5 millioner kroner om året er det meningen, at talenter inden for den rytmiske musik og den unge elite fra alle genrer skal styrkes. Det sker med fire nye ordninger, som Kunstrådets Musikudvalg netop har offentliggjort kriterier for.

Der er tale om fire nye initiativer under musikhandlingsplanen Nye toner (2008-2011), som Kulturministeriet offentliggjorde i maj. De fire nye puljer, som pengene skal gå til, hedder Nye publikumsmiljøer, Musikalske vækstbede, Digital formidling og Den unge elite.

Puljen "Den Unge Elite" skal med to millioner kroner om året hjælpe de største unge talenter med at udvikle en international karriere. Kunstrådets Musikudvalg forventer at give tilskud til fire-seks af de allerstørste talenter om året.

Giordano Bellincampi, formand for Kunstrådets Musikudvalg udtaler:

”Med puljen Den unge elite vil vi sætte ind langt oppe på talentudviklingsstigen ved støtte den unge elite, som har potentiale til en international karriere. Vi har set, at der kan være en risiko
for, at karrieren stagnerer, når de unge talenter tager hul på en international karriere. De udfordringer, som talenterne bliver mødt
med, er meget større end herhjemme. Derfor vil vi satse målrettet med en pulje, der giver tilskud til en fokuseret karriereplan og eksponering over et længere forløb.”

Med 2,5 millioner kroner vil Kunstrådets Musikudvalg støtte udviklingen af talentet inden for den rytmiske musik i tre nye puljer: Musikalske vækstbede, Nye publikumsmiljøer, og Digital formidling.

I den forbindelse udtaler Giordano Bellincampi:

”Det har været vigtigt for os at støtte nogle nye områder inden for den rytmiske musik, som ligger uden for det vanlige regi. De nye publikumsmiljøer skal både hjælpe bands fra vækstlaget med at komme ud at spille og opdyrke det potentielle publikum på efterskoler, højskoler og lignende institutioner. De musikalske vækstbede, skal
styrke miljøerne uden for de gængse koncertsteder, for eksempel i øvelokaleforeninger og andre steder, hvor den musikalske nyskabelse kan eksistere i frie rammer. Og puljen til digital formidling skal styrke vækstlagsbands egen promovering på nettet og måske blive udslagsgivende for, at deres karriere tager fart.”

Ansøgningsfristen til alle puljerne er den 20. oktober 2008, og uddelingen offentliggøres på www.kunst.dk i december 2008.

Læs mere om puljerne og de konkrete kriterier for ordningerne på denne hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA