x

Justice til Rust

Justice til Rust

Den franske elektro-duo Justice har de sidste par år haft stor succes med deres hårdtpumpede elektro/house, som blandt andet satte brand i Vega og i Roskilde Festival 2007. Nu kommer de tilbage til Danmark, nærmere betegnet Nørrebro-spillestedet Rust – et i Justice-sammenhæng lille spillested, som man må formode bliver pakket til bristepunktet, når de to franskmænd indtager scenen.

Da Justice gæstede det langt større Store Vega i København i januar, uddelte GAFFAs anmelder Lars Rønn Olsen fem begejstrede stjerner, og blandt andet skrev han følgende:

”Der er ingen tvivl om, hvem beatet tilhører, selv når duoen leverer direkte mikset materiale, og Justice formår at tilføje endnu en dimension i live- såvel som i dj-sammenhæng, når de clasher allerede (af dem selv) remixede sange med andre kunstneres. Det tre år gamle remix af Soulwax’ ”NY excuse”, Franz Ferdinands ”The Fallen” og mash-ups af Justice-remixet af Simians ”Never Be Alone”, med Klaxons ”Atlantis To Interzone” blev leveret med overskud og en umiskendelig energi.”

Lars Rønn Olsen fortsatte:
”At duoen ”gemte sig” bag den massive sceneopsætning tydede på, at der mere var tale om en dj-præsentation af ”Cross” end en egentlig live-fremførsel. Men når en kunstner formår på det nærmeste at revolutionere den gængse koncertoplevelse ved at blande de to aspekter, er det ligegyldigt, hvorledes lyden opstår. Publikum lod sig på ingen måde genere af duoens relativt statiske fremtoning, som blev fuldstændigt overskygget af deres dynamiske tilstedeværelse.”

Der var fire stjerner fra GAFFA, da Justice i 2007 udgav deres debutalbum ” †”. Dengang skrev anmelder Morten Sternberg blandt andet: ”Nu har den ultrahippe pariserduo så smidt en langspiller på markedet, og det store spørgsmål er naturligvis, om hypen holder? Og det gør den. Det er ikke til at komme udenom, at de er produkter af samme musikalske skole som landsmændene i Daft Punk og Cassius, men hvor disse efterhånden har malet sig op i et blankpoleret og halvkedeligt musikalsk hjørne, holder Justice den beskidte fane højt og skramler lystigt derudad i en overlegen og overstyret stil.”

Billetsalget er begyndt på GAFFA Billet

Køb billet på GAFFA Billet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA