x

Irsk regering foreslår Live Aid-lignende koncerter til at markere afslutningen på pandemien

Irsk regering foreslår Live Aid-lignende koncerter til at markere afslutningen på pandemien

Der skulle være bred opbakning til idéen i EU

Den irske regering har foreslået at afholde Live Aid-lignende kæmpekoncerter med stjernemusikere simultant i en række EU-hovedstæder for at markere afslutningen på coronapandemien, måske allerede denne sommer, skriver Irish Mirror.

Den irske kulturminister, Catherine Martin, skulle have foreslået idén ved et møde med de øvrige EU-landes kulturministre, og der skulle have været bred opbakning til forslaget, som der nu arbejdes videre med i EU-regi.

Overskuddet fra koncerterne skal gå til folk, der har mistet penge under pandemien, eksempelvis musikere.

Da Storbritannien ikke længere er medlem af EU, ventes Storbritannien ikke umiddelbart at være involveret i projektet.

De oprindelige Live Aid-koncerter fandt sted 13. juli 1985 i London og Philadelphia på initiativ fra Bob Geldof og Midge Ure for at samle penge ind til ofrene for sultkatastrofen i Etiopien og med en lang række af verdens førende rock- og popmusikere på plakaten. Blandt de mere spektakulære indslag var Phil Collins, der tog et Concorde-fly over Atlanten for at kunne spille både i først London, dernæst Philadelphia.

En række lignende koncerter blev afholdt 2. og 6. juli 2005 under navnet Live 8 i London, Paris, Berlin, Rom, Philadelphia, Barrie, Chiba, Johannesburg, Moskva, Cornwall og Edinburgh, atter på Geldofs og Ures foranledning og med masser af stjerner på plakaten. Her gik pengene til bekæmpelse af global fattigdom, og et af formålene var at gøre verdens politiske ledere opmærksom på problemet med global fattigdom. Koncerterne fandt sted samtidig med G8-topmødet i Sydafrika.

Den 18. april 2020 arrangerede organisationen Global Citizen og Lady Gaga den virtuelle koncert One World: Together at Home, der skulle samle penge ind til forskning i Covid-19 og til ofre for pandemien. En begivenhed, der indsamlede cirka 128 millioner dollar.

LÆS OGSÅ: Mens du (måske) sov: Superstjerner samlede verden til kampen mod corona – hver for sig


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA