x

GAFFA-PRISEN 2021: Vi arbejder på en kæmpe fejring af musikken

GAFFA-PRISEN 2021: Vi arbejder på en kæmpe fejring af musikken

Hvis jeg hører sætningen ”en ny, ekstra smitsom virusvariant er fundet i Danmark” én gang til, så bliver jeg vanvittig.

Ét er, at lockdown-kuller er en realitet hos mig og mange andre. Shit, hvor trænger man til at se, høre og opleve noget andet end en frisk gåtur og hjemmebag – alene. Noget andet er, at vi på GAFFA er ved at arrangere noget, som de fleste musikelskere vil sætte pris på. Et show, en fejring, et livebrag, en kæmpe krammer til musikbranchen og dens aktører – nemlig GAFFA-Prisen 2021.

For hvis der er nogen, der fortjener noget positiv opmærksomhed og en fejring, så er det de danske artister. Flere af dem har i disse dage nok fortrudt, at de ikke gik ind i minkbranchen i stedet for musikbranchen… og så alligevel ikke.

Musikkens verden er nemlig, på trods af manglende politisk og økonomisk hjælp og anerkendelse, et virkelig dejligt og ikke mindst nødvendigt erhverv at gebærde sig i (modsat masseproduktion af dyreskind). Det er hårdt, ja, og der er udfordringer i strukturen, som stadig venter på holdbare løsninger. Alligevel må man bare konstatere, at kulturel og musikalsk kapital for alvor har bevist sit værd i den mørke tid, vi har gennemgået det seneste år. Det har jeg vist været inde på en, to, tre gange efterhånden, så lad os bare stoppe den svada her.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2021: Her er årets værter og de første fem livenavne

Det handler nemlig om GAFFA-Prisen nu, og forstå mig ret. Uanset udviklingen, så løber GAFFA-Prisen 2021 af stablen – og efter alle kunstens (corona)regler. Et show, som vores fortjener dog i særlig grad et livepublikum. Det gør det af mange grunde, men primært fordi det er en læserpris. Som den eneste musikpris i Danmark bliver de gyldne G’er uddelt til de artister, der vælges af GAFFAs læsere og de fans, der stemmer på deres favoritter i hver kategori.

I alle de år, hvor GAFFA-Priserne er blevet uddelt ved et stort anlagt gallashow, har det været en gave at kunne invitere læserne, lytterne og fansene med til fest og mærke deres anderkendende begejstring og respekt for den prisuddeling, der beror på deres og fællesskabets musikalske præferencer. Og, heller ikke uvæsentligt, begejstringen for de optrædende artister, der altid giver 110 procent på liveenergien for at gøre vores show til noget ekstraordinært.

Da vi begyndte planlægningen af showet, der finder sted torsdag den 4. marts 2021, var spillestederne åbne. Naturligvis i det begrænsede omfang, der gjorde sig gældende i efteråret. GAFFA-Prisen afholdes i Musikhuset Aarhus’ Store Sal, hvor det dengang var tilladt at have 500 siddende publikummer på grund af rummets størrelse. Det er muligvis en utopi at drømme om at nå tilbage dertil inden afviklingen af vores show, men det skal immervæk ikke holde os fra at håbe! Billetter til GAFFA-Prisen kommer i salg, så snart der gives grønt lys fra myndighederne, og allerede nu kan du skrive dig på venteliste til billetter via Musikhusets hjemmeside.

Når spekulationerne om publikum eller ej tilsidesættes, så lad os vende tilbage til det faktum, at GAFFA-Prisen afvikles, uanset hvad der sker. Igen i år har vi nemlig allieret os med TV2 Zulu og TV2 Play, der kommer til at broadcaste showet på deres kanaler. Det betyder, at uanset udviklingen i coronaland, så sætter vi alle sejl ind på at fejre musikken behørigt. Og det bliver en fejring, der er mere tiltrængt end nogensinde før.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2021: Afstemningen starter nu – gør din indflydelse gældende

Efter et år med aflysninger på aflysninger på aflysninger, økonomisk ruin, mentale udfordringer, manglende politisk anerkendelse og distancering i ordets bogstaveligste forstand, så arbejder vi lige nu på et show, der kan give dig varmen tilbage – i hjertet og helt ned i tæerne.

Vi har blandt andet allieret os med Thomas Skov, der tidligere har været vært på showet og eksekverede til UG i 2017. Thomas byder ind med en kæmpe respekt for showets formål og besidder samtidigt et vanvittigt satirisk talent, der uden tvivl kommer i spil, når vi tager kærlig hånd om ”året, der gik” i musikverdenen. Og der er rigeligt at tage fat på. Carsten Holm vender også tilbage som den alvidende og skarpe backstage-vært, der møder artisterne, lige hvor de er i øjeblikket.

Du vil opdage, at næste GAFFA-magasin har masser af information om GAFFA-Prisen. Du kan læse meget mere om de optrædende og prisuddelingen på side 36, når magasinet kommer på gaden den 5. februar.

Vi er skidestolte af vores show, og vi håber, at du som fast GAFFA-læser vil gøre os den ære at bakke op på alle tænkelige måder. Stem på dine favoritter, se med, når showet sendes i tv og sidst, men ikke mindst – køb billet til showet live, hvis det bliver en reel mulighed. Vi vil så gerne have dig med!

AFGIV DINE STEMMER HER


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA