x

Unge iværksættere skal skabe fremtidens grønne løsninger på Roskilde Festival

Unge iværksættere skal skabe fremtidens grønne løsninger på Roskilde Festival

Festivalen sætter gang i det cirkulære laboratorium

200 unge iværksættere får i de kommende år mulighed for at teste og udvikle innovative grønne løsninger på Roskilde Festival. Formålet er at øge unges indflydelse på en mere bæredygtig fremtid og påvirke danskernes klimaadfærd. Med 130.000 beboere kan Roskilde Festival sammenlignes med en større by. Samtidig gør midlertidigheden festivalsamfundet til en unik platform i forhold til at teste nye bæredygtige løsninger, der har potentiale til at ændre adfærd – også uden for den midlertidige by.

Roskilde Festival og Tuborgfondet indgår nu i et partnerskab om Det cirkulære laboratorium. Gennem de næste fem år får mindst 200 unge iværksættere mulighed for at vise vejen og udvikle fremtidens grønne og cirkulære løsninger. Iværksætterne får systematisk adgang til viden, fagligt netværk, andre virksomheder og mulige investorer, som kan løfte deres løsninger videre og skabe et stærkere forretningsgrundlag, så løsningerne kan etablere sig på markedet.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival starter kampagne for morgendagens stjerner – lancerer app

Dermed er ambitionen at skabe Danmarks førende laboratorium for bæredygtig adfærd, der breder sig til konkret forandring i samfundet, og hvor unge iværksættere løbende tester nye bæredygtige produkter og forretningsmodeller. Samtidig skal laboratoriets løsninger øge bevidstheden om grøn adfærd hos festivalens deltagere og bidrage til en markant reduktion af festivalens affaldsmængder.

Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør, siger: 

"Vi har et ansvar for at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen og inspirere kommende generationer til en mere bæredygtig adfærd. Først og fremmest kan vi hjælpe fremtidens grønne iværksættere på vej ved at skabe rammer, hvor de kan udfordre og teste deres konkrete løsninger i et fleksibelt og kæmpemæssigt laboratorium fyldt med mennesker og muligheder. Fremtidens grønne løsninger skal i høj grad komme fra unge selv, så vores ambition er at give den næste generation af iværksættere større indflydelse og flere muligheder."   

Det cirkulære laboratorium igangsættes i foråret 2021.

Interesserede iværksættere kan læse mere om vilkårene for deltagelse på roskil.de/circular


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA