x

Black metal-profilen retsforfølges endnu en gang for blasfemi

Black metal-profilen retsforfølges endnu en gang for blasfemi

Har trådt på et maleri af jomfru Maria

Behemoth-sangeren Nergal anklages endnu en gang for blasfemi, skriver Sweden Rock Magazine.

Adam “Nergal” Darski risikerede allerede i 2010 to år fængsel, efter han rev en bibel i stykker på scenen i 2007. Anklagerne blev dog droppet. For nyligt var han ude og kritisere hjemlandet Polens skærpede abortlovgivning og den religiøse fundamentalisme, som han ser som årsagen til den skærpede lovgivning. 

Nu skaber sangeren igen kontroverser over et billede, som blev postet fra hans Facebook-profil den 25. september sidste år. På billedet kan han ses træde på et maleri, der skildrer jomfru Maria. De polske myndigheder tager ikke let på sagen, som de anser for blasfemi, og billedet har ført til, at Nergal igen retsforfølges for blasfemi. 

Nergal virker dog ikke urolig. I et Instagram-opslag, hvor han fortæller om retsforfølgelsen, fortæller han, at han er klar til at tage kampen op for at blasfemiparagraffen skal forsvinde. Han tror, at han vil komme til at vinde retssagen nu og lignende sager i fremtiden ‒ vi kan gå ud fra, at lignende retsforfølgelser af sangeren vil komme i fremtiden. 

LÆS OGSÅ: Black metal-sanger raser mod landets strenge abortlov

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Adam Nergal Darski (@nergal69)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA