x

Drew Sycamore udgiver ny single med thriller-lignende musikvideo

Drew Sycamore udgiver ny single med thriller-lignende musikvideo

"45 Fahrenheit Girl" er en musikalsk vampyrhistorie

Drew Sycamore er efterhånden blevet et etableret navn på den danske musikscene. Til maj i år får verden lov at opleve sangerindens andet album Sycamore, som er opfølgeren til hendes solodebut Brutal fra 2019. Albummets første to singler, ‘’I Wanna Be Dancing’’ og ‘’Take It Back’’, har begge haft stor succes, og senest udkom ‘’45 Fahrenheit Girl’’ med en tilhørende musikvideo, instrueret af Jonatan Egholm-Keis. Efter at være kommet i kontakt med hinanden gennem fælles venner mødtes de to til kaffe og fandt hurtigt kemien, som blev udgangspunktet for det kreative samarbejde. ‘’45 Fahrenheit Girl’’ fortæller historien om en kærlighedsaffære mellem en kvinde og en vampyr. 

Hvordan kom I på idéen til videoen?

Egholm-Keis: ‒ Det var Drews idé om at lave en vampyrvideo, som vi udviklede videre på. Det synes jeg jo var fedt, for det er sjældent, at man får lov at lave nogle lidt crazy ting i Danmark. Hun havde allerede en idé om, at der skulle være en hest, noget månelys og en ulykkelig kærligheds-vibe.

Sycamore: ‒ Videoen lå lige til højrebenet, når nu sangen handler om en vampyr. Sangen og videoen afviger lidt fra hinanden i historiefortællingen, og der er det Jonatans kreative frihed, der har været på spil. 

Hvordan udvalgte I videoens flotte locations?

Egholm-Keis: ‒ Vi ville gerne gøre noget andet end bare at leje et studie og skyde videoen på en enkelt dag med forskellige lyssætninger. Vi var enige om, at hvis vi skulle lave denne her video, så skulle det minde om en lille film ‒ en spillefilm kogt ned til fem minutter. Vi snakkede om, at der skulle være noget hopsital, en vampyrbolig og noget katakomb-agtigt, og så gik jeg ellers i gang med at sende mails rundt. Folk var cool til at hjælpe, og mange af dem lagde hus til gratis. Så det er faktisk primært her i lokalområdet, omkring Helsingør og Humlebæk.

Artiklen fortsætter under videoen

Hvordan var den kreative proces i forhold til samarbejde og idéudvikling?

Sycamore: ‒ Vi havde en del møder, hvor vi prøvede at spore os ind på, hvad stilen skulle være. I et kreativt samarbejde er det ret vigtigt, at man synes de samme ting er fede. Som artist er det vigtigt at finde nogen, som jeg føler kan formidle noget kreativt, som jeg synes er fedt. Jeg er jo ikke en film-person, jeg ved intet om at lave film, så det handlede virkelig om tillid. Jonatan er overdrevet fed, han knoklede røven ud af bukserne og fik sat et sindssygt hold sammen. Jeg havde et ønske om at prøve noget skuespil, for det er ude af min komfort-zone, og jeg tror, det er dér, det bliver ægte fedt. Og tak til Aske (Bache, red.) for at spille legendarisk uhyggelig vampyr i videoen. Jonatan og jeg kiggede på en del forskellige til at spille rollen, og da vi fandt Aske, var vi helt enige. Det var meant to be. 

Egholm-Keis: ‒ Vi har arbejdet meget tæt sammen, og Drew og Warner Music har været meget tillidsfulde. Så jeg vil sige, det er en god blanding af tæt samarbejde med Drew og så en hel del kreativ frihed. 

Selvom skabelsesprocessen allerede startede tilbage i november sidste år, blev forløbet, som så meget andet, forsinket af corona-virussen. Videoen blev derfor først skudt færdig i sidste måned. 

Af samme grund har Drew Sycamore haft god tid til at fordybe sig i produktionen og indspilningen af sit kommende album, Sycamore, uden større afbrydelser i form af koncerter. Hun er selv tilfreds med resultatet og ser frem til at dele albummet med os andre:

Sycamore: ‒ Jeg glæder mig! Der har været en virkelig fed proces at lave det. Jeg har følt mig virkelig fri og kreativt opfyldt. Vi har arbejdet pissehårdt, men musikken har flydt, og det har været fedt. Jeg tror måske, lyden emmer af, at jeg savner at være ude og spille, men jeg tror, det bliver en legendarisk fest at komme ud og turnere med det her album. Jeg har taget den til grænsen, i forhold til hvad jeg er i stand til. Både producerne, som har skubbet mine grænser musikalsk, og så er jeg selv blevet dygtigere i processen.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Bittersøde Drew stormer mod gennembrud


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA