Nyhed

Sangeren dømt for at have "krænket religiøse følelser"

GAFFA.dk – alt om musik

Skal betale 30.000 kroner

Behemoth-frontmand Adam "Nergal" Darski er blevet dømt for blasfemi i sit hjemland Polen, rapporterer flere medier.

Som GAFFA tidligere har skrevet om, gælder denne afgørelse for et foto, som black metal-sangeren postede på sociale medier i september 2019, hvor han trådte på et maleri, der skildrer Jomfru Maria. Han idømmes en bøde på i alt 18.500 zloty (cirka 30.000 kroner).

Nergal vil appellere dommen, og sagen vil nu gå videre til ny retssag, hvor sangeren risikerer to års fængsel.


Det er to organisationer, der har henledt myndighedernes opmærksomhed på Nergals handling. Et konservativt advokatfirma kaldet Ordo Luris og organisationen Towarzystwo Patriotyczne (Det Patriotiske Samfund). Ifølge dem har Nergal specifikt fornærmet de religiøse følelser hos fire mennesker, hvoraf den ene er en politiker, der er en del af den regerende konservative koalition i Polen.


Anklagemyndighedens beviser skal være bekræftet af et vidnesbyrd fra en ekspert i religionsvidenskab, der sagde, at det at træde på et billede af Jomfru Maria er en krænkelse af et religiøst synspunkt. Undersøgelsen citerede også den såkaldte "artikel 196" i den polske straffelov, som bestemmer: "Enhver, der krænker en anden persons religiøse følelser ved offentligt at fornærme et religiøst objekt for tilbedelse eller et sted, der er skabt til religiøse ceremonier, skal betale en bøde, have sin frihed begrænset eller fratages sin frihed i op til to år."

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Adam Nergal Darski (@nergal69)


I et nyligt indlæg på Instagram kommenterer Nergal dommen: "Vil jeg lade overtro og fundamentalistiske dogmer udnytte dette og ALLE andre tilfælde af lignende art? FUCK NEJ," skriver han blandt andet.

Nergal risikerede to års fængsel allerede i 2010 for at rive en bibel i stykker på scenen i 2007. Anklagen blev dog droppet. For nylig var han også ude at kritisere både Polens nye, strenge abortlov og den religiøse fundamentalisme, som han mener er grunden til stramningen af ​​loven. 

LÆS OGSÅ: Ny video viser, hvordan guitaristen angriber politiet under stormen på Kongressen


ANNONCE