x

Franz Ferdinand færdig med treer

Franz Ferdinand færdig med treer

Billeder: Martin Rosenauer, fra koncerten på Danmarks Smukkeste Festival 2008

Franz Ferdinand har netop færdiggjort indspilningerne til deres tredje album. Forsanger Alex Kapranos udtaler til BBC (citeret af festivalwise.com), at hvor forgængeren, ”You Could Have It So Much Better” fra 2005 var som ”en teenager, der har sex”, er det nye album ”mere sikkert og mere dansegulvsvenligt”.

Han tilføjer, at albummet ”er anderledes (end forgængeren, red.) Der er andre instrumenter på, andre tempi, og der har været en anden indstilling til at lave det”.

Alex Kapranos understreger dog: ”Men vores musik kommer altid til at lyde som en Franz Ferdinand-plade, når det er os fire, der laver den. Det er meget en dance-plade igen,” siger han og hentyder dermed formodentlig til Franz Ferdinands selvbetitlede debutalbum fra 2004, der blandt andet indeholdt det særdeles dansable, temposkiftende hit ”Take Me Out”.

Franz Ferdinand luftede flere af de nye sange, da de spillede en velanmeldt koncert i silende regn på Danmarks Smukkeste Festival i august i år. Ved den lejlighed konstaterede GAFFAs John Fogde i sin firstjernede anmeldelse, at blandt de nye sange, som den skotske kvartet spillede en del af, var det kun ”A New Thrill”, der rigtigt gjorde indtryk, men den lød til gengæld som et kommende hit. Og så tydede noget på, at Nick McCarthy spiller mere keyboard på de nye sange.

Selvom Franz Ferdinands nye album altså er færdigindspillet nu, bliver det først udgivet i begyndelsen af 2009.

Franz Ferdinands hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA