x

My Bloody Valentine indspiller nyt album

My Bloody Valentine indspiller nyt album

Billeder: Steffen Jørgensen, fra koncerten på Roskilde Festival 2008

Den stilskabende irsk/engelske støjpopgruppe My Bloody Valentine har fejret triumfer denne sommer med deres første turné i 16 år, der blandt andet førte dem til Roskilde Festival og en seksstjernet GAFFA-anmeldelse.

Ved den lejlighed sagde gruppens lydmand til GAFFA, at han ikke regnede med, at My Bloody Valentine udsendte et nyt album foreløbig, og bandet spillede da også lutter gamle sange.

Nu udtaler ene frontmand og primus motor Kevin Shields imidlertid til New York Times, at gruppen har tænkt sig at gå i studiet dette efterår og færdiggøre deres tredje album, opfølgeren til ”Loveless”, der udkom helt tilbage i 1991.

Siden da arbejdede Kevin Shields i årevis på nyt materiale, men efter fem år uden ny musik lukkede pladeselskabet Island for pengekassen, og Shields opgav at færdiggøre albummet.

Imidlertid har han nu lyttet til musikken fra dengang med friske ører. ”Jeg har indset, at den musik, jeg lavede i 1996 og 1997, var meget bedre, end jeg mente dengang.”

Shields fortsætter med at fortælle, at gruppen har tjent så mange penge på deres nylige koncerter, at de har kunnet købe nyt udstyr for over to millioner kroner. Gruppens ”Loveless”-album kostede omkring tre millioner kroner at indspille og var ved at bringe deres daværende pladeselskab Creation på randen af konkurs. (Senere blev det købt af Sony og siden lukket, men det er en anden sag).

Kevin Shields udtaler videre: ”Jeg mener bestemt ikke, at man behøver at lide for at være kreativ. Jeg har skrevet nogle af mine bedste sange, mens jeg har været lykkelig.”

My Bloody Valentine debuterede i 1988 med albummet ”Isn’t Anything” med en original blanding af melankolske popsange, bløde vokaler fra sangerne Kevin Shields og Bilinda Butcher og støjende guitarflader. På opfølgeren ”Loveless” var sangene og vokalerne næsten helt overdøvet af guitarstøj, og pladen er af mange kritikere blevet hyldet som et mesterværk inden for støjpoppen.

My Bloody Valentine-fansitet To Here Knows Web


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA