x

Rasmus Nøhr trækker sig fra fest-demonstration

Rasmus Nøhr trækker sig fra fest-demonstration

Opdatering: Radioavisen oplyser 11. marts klokken 8, at begivenheden netop er blevet aflyst af arrangørerne, grundet den kraftige blæst. En af arrangørerne, Malue Montclairre, fortæller på Facebook, at man vil afholde arrangementet senere.

"Jeg ønsker ikke at være genstand for splid"

I dag den 11. marts er det et år siden, landet blev lukket delvist ned af Mette Frederiksen ved et historisk pressemøde. I den anledning har den nedluknings-kritiske forening Frihedsbevægelsens Fællesråd inviteret til en såkaldt genåbningsfest i København i dag fra klokken 12-23 på Bertel Thorvaldsens plads og Højbro Plads.

Festen er anmeldt som en demonstration og behøver derfor ikke at overholde det gældende forsamlingsforbud på fem personer grundet grundlovens paragraf 79 om forsamlingsfrihed. Arrangørerne lover "latter, nærvær, fællesskab og sammenhold" og har arrangeret bustransport fra hele landet. På Facebook har 2400 personer tilkendegivet, at de deltager.

Nu har arrangementets mest kendte musiknavn, Rasmus Nøhr, imidlertid trukket sig grundet kritik fra kolleger. På Facebook skriver han:

"Desværre bliver demonstrationen af rigtig mange af mine kolleger opfattet som en form for hærværk imod det fælles projekt at komme ud af lockdown og tilbage til hverdagen. Demonstrationen og min medvirken har ført til sorg og vrede og misforståelser, altså det stik modsatte af, hvad mine hensigter var. Derfor har jeg valgt at trække mig fra arrangementet, jeg ønsker ikke at være politiker, og jeg ønsker ikke at være genstand for splid." 

Rasmus har under corona-nedlukningen været en flittig debattør på Facebook, hvor han især har kritiseret mange af regeringens restriktioner.

Også sangeren Alex Ambrose, der deltog i tv-talentshowet Popstars i 2002, har trukket sig fra arrangementet, skriver BT.

Den såkaldte genåbningsfest har også modtaget massiv kritik fra politikere og eksperter grundet risikoen for smittespredning. Justitsminister Nick Hækkerup udtaler eksempelvis til TV2: "Lad nu være. Lad os nu lige prøve at holde sammen, og lad os prøve at løfte os gennem det her ved at være solidariske med hinanden, i stedet for at den største egoist løber allerforrest væk fra alle andre." Tidligere direktør i Statens Serum Institut Niels Standberg Pedersen kalder det "helt vanvittigt" ifølge TV2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Åbent brev til statsministeren fra kulturlivet: “Vi har brug for en plan”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA