x

Yes-sanger i krig med bandkolleger

Yes-sanger i krig med bandkolleger

Ofte sker det, at grupper bliver gendannet uden et eller flere af de oprindelige medlemmer, fordi de pågældende medlemmer enten er døde eller ikke har lyst til at deltage i genforeningen. Men der er en lidt speciel årsag til, at sanger Jon Anderson ikke er med på 70’er-prog-rockerne Yes’ kommende 40-års-jubilæumsturné. De øvrige medlemmer har nemlig ikke spurgt Anderson, om han vil med.

Jon Anderson har nemlig været sygemeldt en tid med åndedrætsbesvær. Han har dog oplyst, at han kan være klar igen til at optræde næste år, men det vil de øvrige medlemmer ikke vente på. De har derfor hyret en anden sanger – Benoit David, der sjovt nok plejer at synge i Yes-coverbandet Close To The Edge.

Det har gjort Jon Anderson både vred og skuffet – og owner of a lonely heart, fristes man til at sige med henvisning til et af Yes’ største hits.

”Jeg er skuffet og føler mig respektløst behandlet,” skriver han på sin blog. ”Med undtagelse af et enkelt telefonopkald fra Alan (White, trommeslager) har ingen fra gruppen kontaktet mig, siden jeg blev syg, for at høre, hvordan jeg havde det, og om hvordan vi skulle fortsætte gruppen under min sygdom. Jeg er meget skuffet over, at de ikke vil vente til 2009, hvor jeg vil være kommet mig helt igen.”

Jon Anderson fortsætter: ”Jeg havde jo ikke forudset at blive syg. (...) Og jeg har brugt det meste af året i år på at skrive sange og få idéer til bandet, idéer til scenedesign og på at promovere Yes på tv og radio.”

Jon Anderson slutter, stadig bitter: ”Dette her er ikke Yes på turné. Jeg vil ønske de andre alt det bedste i deres ”solo”-arbejde, men jeg ville ønske, at dette her var sket på en mere elegant facon.”

Jon Andersons blog


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA