Nyhed

Svendborg Kommune giver økonomisk støtte til sommerens events

GAFFA.dk – alt om musik

Billedet: Afslutning af festivalen 5700 Summer i 2020 med Jung og fyrværkeri

Der er gode nyheder for de musikglade svendborgensere

Svendborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg har netop uddelt midler fra kommunens eventpulje, og det betyder, at der nu er blevet afsat omkring 1,5 millioner til kulturelle tilbud og aktiviteter i Svendborg Kommune, skriver Ugeavisen Svendborg.


‘’I Svendborg har vi en særlig løftekraft, når det handler om at se nye veje og løsninger’’, fortæller formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg, Lars Erik Hornemann, som er ganske glad for uddelingen:

‘’Sidste sommer viste vi, at når det gælder, så kan vi stå sammen og skabe hundredvis af aktiviteter. Det betød, at det både var dejligt at være svendborgenser og en stor oplevelse at være turist i Svendborg, og det er det, eventpuljen bygger videre på’’.

Eventpuljen, som pengene kommer fra, er blevet oprettet for at støtte kulturlivet, der har været og stadig er hårdt ramt af coronarestriktionerne. Samtidig er den et supplement til de øvrige Kultur- og Fritidsudvalgspuljer, navnligt musikpuljen og kulturpuljen.


Sidste sommer så den restriktionsvenlige Svendborg-festival 5700 Summer dagens lys for første gang. Festivalen blev en stor succes og har nu fået et tilskud på 750.000 kroner i år, det største beløb i den nye uddeling. 5700 Summer er også nomineret til kritikerprisen Steppeulven i kategorien Initiativprisen.

LÆS OGSÅ: Steppeulven: Og de nominerede er...

Her er listen over de kulturtilbud, der får tilskud eller underskudsgaranti:


MaMu på Sydfynske steder v/ Foreningen MaMu

FESTival – for mundtlig fortælling v/ Fortællere i Danmark 

Rottefælde Revyen 


Sommer på Værftet v/Kammerateriet

5700 Summer v/Foreningen Små Armbevægelser

Liv i min sommerby v/Rytmisk Råstof.


Naturkoncerter 2.0 v/Rytmisk Råstof

Læs også: Ny aftale om kompensation til festivaler 

ANNONCE