Nyhed

BTS slår endnu en Guinness World Record

GAFFA.dk - Alt om musik

Den sydkoreanske popgruppe har endnu en gang gjort sig bemærket internationalt

Mere end tre millioner mennesker så premieren på BTS-hittet ‘’Dynamite’’ samtidig, da musikvideoen havde premiere den 20. august sidste år. Gruppen har dermed slået endnu en verdensrekord, denne gang for ‘’Flest samtidige seere til en musikvideo-premiere på YouTube’’, skriver NME

De tidligere verdensrekord-holdere var K-pop-gruppen BLACKPINK med musikvideoen til ‘’How You Like That’’, som blev set af 1,66 millioner mennesker til premieren. 


Guinness World Records kunne allerede sidste år bekræfte, at ‘’Dynamite’’ havde slået rekorden for ‘’Mest sete YouTube-video på 24 timer’’, ‘’Mest sete YouTube-musikvideo på 24 timer’’, og ‘’Mest sete YouTube-video på 24 timer af en K-popgruppe’’, men de har måttet ventet på bekræftelse fra YouTubes seertal, før de kunne konstatere, at BTS også har slået verdensrekorden for at have flest seere til musikvideoens premiere på YouTube.

‘’Dynamite’’ havde over hundrede millioner afspilninger på YouTube efter 24 timer, og videoen er nu blevet set over 928 millioner gange. Organisationen kalder jokende nyheden om gruppens seneste rekord for ‘’den dårligste holdte hemmelighed i historien’’ i et opslag på Twitter:

BTS har efterhånden en længere række Guinness-rekorder på CV’et, blandt andet også for ‘’Flest seere til en live-streamet onlinekoncert’’, for deres onlinekoncept ‘’Map of the Soul: 7 ‒ The Journey’’, og for ‘’Bedst sælgende sydkoreanske album’’ for albummet Map of the Soul: 7 ‒ The Journey, som er gruppens syvende studiealbum.

Se ‘’Dynamite’’-musikvideoen her:


Artiklen fortsætter efter videoen

Gruppen optrådte den 14. marts med ‘’Dynamite’’ til Grammy Awards 2021, hvor sangen var nomineret til Best Pop Duo/Group Performance. Prisen gik dog til Lady Gaga og Ariana Grandes ‘’Rain On Me’’.


Til gengæld modtog de to GAFFA-Priser den 4. marts.

Læs også: VIDEO: Se rørende BTS-cover af Coldplays ''Fix You''

ANNONCE