x

Martin Luther Kings datter takker Justin Bieber

Martin Luther Kings datter takker Justin Bieber

Sangeren takkes nu for sine donationer til velgørenhed, efter flere har kritiseret hans brug af Martin Luther Kings stemme på sit nye album

Popfænomenet Justin Bieber udgav i sidste uge sit sjette studiealbum Justice, og projektets åbningsnummer ‘’2 Much’’, såvel som et 1 minut og 44 sekunder langt nummer med titlen ‘’MLK Interlude’’ indeholder samples fra kendte taler af den afdøde Martin Luther King, Jr. 

Få timer før udgivelsen af albummet annoncerede Bieber en kampagne for at skabe opmærksomhed omkring organisationer for social retfærdighed, navnligt Anti Recidivism Coalition, Alexandria House, The Compton Pledge, Baby2Baby, the Equal Justice Initiative, LIFT, Self Help Graphics and Art, This Is About Humanity, the Poor People’s Campaign og The King Center. 

Sangeren fortalte i et opslag på Twitter, at han vil donere penge til de ovenstående organisationer, og han modtog en tak fra Martin Luther Kings datter og CEO for The King Center, Bernice King, som svarede: ‘’Vi kan allesammen, inklusive kunstnere og entertainere, gøre noget. Tak, Justin Bieber, for din støtte, til ære for #Justice, for @TheKingCenters arbejde, som er en del af vores globale bevægelse for retfærdighed’’.

Bieber har fået tilladelse af King, Jr.s datter til at anvende lydklippene, og så har han krediteret ham som sangskriver på albummet. Alligevel ser mange ikke, hvilken relevans King, Jr.s taler har på sangerens album. Én af dem er illustratoren Derek Brown, der delte sin frustration på Twitter:

‘’Hvem helvede har ladet Justin Bieber forlade studiet med et album, der hedder Justice med to samples fra MLK og hver sang er ham, der har en kæmpe omgang hvid privilegeret tid med at synge om sin kone over syntetiserede pop-beats… mit blodtryk stiger hver dag, sværger ved Gud’’.

‘’I en tid hvor der er så meget galt med vores ødelagte planet, har vi allesammen brug for helbredelse ‒ og retfærdighed ‒ for menneskeheden. I udarbejdelsen af dette album er mit mål at lave musik, der bringer tryghed’’, fortæller sangeren selv om albummet, ifølge Rolling Stone.

LÆS OGSÅ: Justice truer Justin Bieber med sagsanlæg 

GAFFAs anmelder Johanne Nedergaard havde det lidt blandet med Biebers nye album.

LÆS OGSÅ: Nemme point, Bieber


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA