Nyhed

Danseteaterkoncert med Pernille Rosendahl opføres alligevel

GAFFA.dk – alt om musik

Vita Danica får premiere 9. juni

Den var egentlig blevet aflyst efter flere nedluknings-forårsagede udskydelser, men nu bliver den alligevel opført, danseteaterkoncerten Vita Danica på Aarhus Teater med Pernille Rosendahl i den musikalske hovedrolle. Samproduktionen mellem Aarhus Teater og Black Box Dance Company Holstebro, der skulle have haft premiere i januar, får nu sin urpremiere på Aarhus Teaters Scala-scene onsdag den 9. juni. Billetsalget starter i dag.

Den nye premiere skyldes en donation fra Salling Fondene og omfattende kalendergymnastik fra de involverede parter.


Sammen med det anerkendte dansekompagni Black Box Dance Company og musikerne Søren Vestergaard og Dennis Ahlgren fortolker Pernille Rosendahl perler fra den danske sangskat og har, med Aarhus Teaters ord, fokus på "det, der samler os, frem for det, der splitter os som folk og nation".

Pernille Rosendahl udtaler:

”Tonerne og musikken fra de gamle danske sange ligger i vores tungeste hukommelsescentre – det er det første og det sidste, vi husker. Så kombinationen af historiefortælling og toner er virkeligt kraftfuld. Jeg tror, at mange har oplevelsen af, at der bliver åbnet direkte ned til nogle dybe sjælestrenge, når vi synger. Jeg oplever, at sangene fungerer som en sanselig historiefortælling, og det synes jeg faktisk vi har et ansvar for at bære videre.”


Forestillingen er instrueret af Sargun Oshana, og koreografien er skabt af Marie Brolin-Tani. Pernille Rosendahl, Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company har tidligere arbejdet sammen på den succesfulde danseteaterforestilling Elsker dig for evigt baseret på Susanne Biers film af samme navn under Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad. En forestilling, GAFFAs anmelder var begejstret for.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Rosendahl lyser i stærk dansefortolkning af Biers melodrama

Det er heller ikke første gang, Aarhus Teater har fokus på den danske sangskat. Det havde stedet også i 2017 med den Reumert-prisvindende teaterkoncert Lyden af de skuldre, vi står på, som blev genopsat i begyndelsen 2020, og hvor Simon Kvamm (Nephew med flere) og Marie Højlund (Nephew, Kh Marie) stod for den musikalske iscenesættelse.


Arkitekt og lysdesigner Sarah Fredelund skaber universet til Vita Danica, og kostumerne er designet af den internationale modeskaber Mark Kenly Domino Tan, som stod bag de iøjnefaldende kostumer til Orestien på Aarhus Teater 2019 – hvor Lydmor i øvrigt skabte musikken.

ANNONCE