x

Roskilde Festival offentliggør økonomisk overskud – men tabet er stadig nærværende

Roskilde Festival offentliggør økonomisk overskud – men tabet er stadig nærværende

"Tabet har mange forgreninger"

2020 blev året, hvor Roskilde for første gang i festivalens historie oplevede en aflysning, grundet den aktuelle coronasituation. Men trods festivalens hårde år kunne bestyrelsen i går fremlægge et overskud på i alt 8,1 millioner kroner. Det skriver Roskilde Festival i dag, i en pressemeddelse. 

Overskudet blev fremlagt på Foreningen Roskilde Festivals årlige generalforsamling, som af hensyn til COVID-19 blev afholdt digitalt. Ifølge festivalen skyldes overskudet en momskompensation, der har fritaget store dele af festivalens omkostninger for moms. Det er med et års forsinkelse at Roskilde Festival modtager kompensationsen, der knytter sig til 2019. Noget, der desværre også betyder, at festivalen ikke i samme omfang vil være dækket af kompensation i 2021, da festivalen sidste år var nødsaget til at aflyse. 

Roskilde Festivals direktør Signe Lopdrup udtaler i denne forbindelse: 

"Årets regnskab afspejler, at vi desværre ikke kunne holde festival i 2020. Det betyder desværre også, at vi ikke på samme måde, som vi plejer, kan leve op til vores almennyttige formål, nemlig at støtte initiativer til gavn for børn og unge," lyder det. 

Festivalens hårde år vil altså desværre gå ud over dens velgørende overskud, der særligt plejer at gå til kræfter, som støtter unge: 

"Til sammenligning kunne vi efter festivalen i 2019 donere mere end 18 millioner kroner til initiativer, der på hver deres vis arbejder for at give unge en stemme. Samme år fik de handlende og serviceforeningerne et samlet overskud på 31,5 millioner kroner. Så det er bestemt ikke vores organisation alene, som er hårdt mærket af aflysningen i 2020. Tabet har mange forgreninger," udtaler Signe Lopdrup i pressemddelsen. 

I samme sammenhæng Foreningen Roskilde Festival også meddele at formanden Lars Frelle-Petersen fratræder, grundet en ny post hos som departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. 

LÆS OGSÅ: Roskilde Festivals direktør kritisk over for genåbningsplan


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA