x

Mark Kozelek beskyldes for overgreb af syv nye kvinder

Mark Kozelek beskyldes for overgreb af syv nye kvinder

Sangeren fra Sun Kil Moon bliver atter anklaget for krænkende adfærd

Den amerikanske sanger og sangskriver Mark Kozelek, især kendt fra indierock-projektet Sun Kil Moon og det hedengangne band Red House Painters, bliver nu anklaget for syv nye tilfælde af seksuelt krænkende adfærd mod kvinder. 

I august 2020 offentliggjorde Pitchfork en artikel, hvor tre kvinder stod frem og fortalte, at de var blevet udsat for forskellige former for seksuelt grænseoverskridende adfærd i 2014 og 2017. Noget, som Kozelek afviste, efter Pitchfork efter eget udsagn forgæves forsøgte at få en kommentar fra ham gentagne gange. 

På sin hjemmeside udsendte Kozelek følgende udtalelse om de seksuelle beskyldninger: 

"Det er vigtigt, at jeg offentligt og ubetinget benægter, at jeg har medvirket til de upassende og foruroligende hændelser, som er usandt beskrevet i medierne. Mens jeg støtter det vigtige arbejde med at få behandlet reelle anklager om seksuelt grænseoverskridende adfærd, afviser jeg de falske beskyldninger og antydninger i pressen for nylig. "

Kozelek sagde videre, at han havde hyret et advokatfirma til at "undersøge og om nødvendigt retsforfølge alle, der medvirker til at sværte mig til i medierne."

I går den 25. marts kunne Pitchfork så oftenliggøre en detaljeret artikel, hvori Kozelek beskyldes for seksuel tvang og følelsesmæssig manipulation af syv nye kvinder – hvoraf mange af dem var fans af Sun Kil Moon eller Red House Painters og mødte sangeren til en af hans koncerter.

Påstandene, som angiveligt skulle strække sig over to årtier, inkluderer en påstand om ikke-konsensuelt samleje, ikke-samtykkebaseret nøgenhed og onani og uønsket berøring.

Den mest alvorlige af sagerne bliver fortalt af "Ella", der hævder, at musikeren voldtog den dengang 20-årige fan på et hotelværelse i oktober 2017, efter at hun deltog i et Sun Kil Moon-show i byen Cambridge, Massachusetts aftenen forinden. Ifølge kvinden skulle hun flere gange have sagt ”nej”. ”Jeg sagde, vær venlig ikke at gøre det. Og han gjorde det alligevel”, fortæller "Ella".  Derefter hævder hun, at Kozelek efterfølgende sagde: ”Det var fantastisk. Jeg elskede, når du skubbede mig væk”. 

På daværende tidspunkt var Kozelek 50 år. Ifølge artiklen skulle han gentagne gange have fortalt "Ella", at han ikke så hende som andet end som en ven. Men senere kom han ”ud med et håndklæde, og han spurgte mig, om jeg ville have sex med ham”.

”Og han fik det til at lyde teoretisk, men det var det ikke”.

Kozelek benægter fortsat beskyldningerne i erklæring, der blev udstedt til Pitchfork gennem hans advokat. Heri skriver han: ”Der bliver tilsyneladende gjort en indsats for dem, hvis dagsorden er at forny og recirkulere de samme slags falske insinuationer, som var egenstand for min tidligere erklæring i august 2020”.

”Jeg fortsætter kategorisk med at benægte, at jeg var involveret i de upassende hændelser, der fejlagtigt er afbildet i medierne. Jeg har til hensigt at forsvare mig kraftigt mod disse usande påstande og forfølge og beskytte mine rettigheder i tilfælde af, at falske og ærekrænkende udsagn formidles eller offentliggøres”, fastslår han.     

Mark Kozelek aflyste sin britiske turné 2020/2021 med Sun Kil Moon som følge af beskyldningerne i august 2020.

LÆS OGSÅ: Mark Kozelek afviser anklager om seksuelt krænkende adfærd


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA