x

Ny Johnny Madsen-biografi på gaden

Ny Johnny Madsen-biografi på gaden

GAFFA kunne i foråret berette, at en grundig biografi om Johnny Madsen var på vej, men inden denne bog nåede at udkomme, har en anden bog om musikeren og kunstmaleren fra Fanø fundet vej til boghandlernes hylder.

Det er freelancejournalist og musikanmelder på Jyllands Posten, Anders Houmøller Thomsen, der i ”Særling Fra Verdens Ende” har bearbejdet fire daglange samtaler med Johnny Madsen, som journalist og forfatter Jakob Kvist lavede tilbage i 2004. Dette materiale har Houmøller Thomsen redigeret og suppleret med biografisk stof og står dermed som forfatter til bogen ”Særling Fra Verdens Ende” – Samtaler om og med Johnny Madsen.

Bogen beretter om Madsens skæve vej mod at blive den anerkendte musiker og maler, han er i dag. Kursen var ifølge bogen stukket allerede som 12-årig, hvor den ranglede dreng optrådte i gruppen Pop Boys for den måbende befolkning i Thyborøn med en dinglende mikrofon og Jerry Lee Lewis-musik.

Bogen fortæller historien om outsideren, der fra med sin pladedebut i 1982 ”De tørre er de best… Men våde er de flest” nærmest ingen plader solgte, og pludselig med pladen ”Udenfor Sæsonen” kun seks år senere, solgte nærmest hysterisk mange plader og efter danske forhold næsten blev kåret som rockstjerne og noget, der lignede folkeeje.

Læs anmeldelse af bogen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA