Nyhed

BTS tager afstand fra racisme mod asiater: "Vi føler sorg og vrede"

GAFFA.dk – alt om musik

Debatten om racisme mod asiater raser

Det succesfulde K-pop-band BTS tager nu afstand fra racisme mod asiater i en opdatering på deres sociale medier.

Hermed tilslutter de sig den igangværende kampagne #StopAsianHate, en kritik af den tilsyneladende stigende racisme mod asiater i USA. Den 16. marts skød og dræbte en mand otte personer, herunder seks asiater, i tre spaklinikker i og omkring Atlanta, Georgia. Manden afviser dog selv ifølge CNN, at motiveret skulle være racistisk, men at det skyldes sexafhængighed.


I august 2020 skrev FN i en rapport, at antallet af hadforbrydelser mod amerikanere af asiatisk herkomst havde nået et "alarmerende niveau" oven på Covid-19-pandemiens indtog i USA og Donald Trumps hyppige omtale af den som "den kinesiske virus".

BTS skriver:

"Vi sender vores dybeste kondolencer til dem, der har mistet deres kære. Vi føler sorg og vrede."


"Vi kan huske øjeblikke, hvor vi har mødt diskrimination som asiater. Vi har oplevet eder uden grund, og vi er blevet mobbet for, hvordan vi ser ud. Vi er endda blevet spurgt, hvorfor asiater talte engelsk."

"Vi kan ikke i ord udtrykke smerten over at være gjort til genstand for had og vold af den årsag. Vores egne oplevelser er små sammenlignet med de begivenheder, som har fundet sted over de seneste uger. Men disse oplevelser er nok til at få os til at føle os magtesløse og nedbryde vores selvværd. (...)"

BTS konkluderer herefter:


"Vi står op mod racediskrimination. Vi fordømmer vold. Du, jeg og vi alle har retten til at blive respekteret. Vi vil stå sammen."

Den 4. marts vandt BTS to GAFFA-Priser i kategorierne Årets Internationale Band og Årets Internationale Album.

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – og vinderne er...


 


ANNONCE