x

Train-direktør skifter til Vega

Train-direktør skifter til Vega

Det københavnske spillested Vega oplyser i en pressemeddelelse, at det har ansat en ny administrerende direktør. Det bliver Peter Sand, som indtil i går var direktør på Århus-spillestedet Train.
Peter Sand er 41 år og er uddannet cand.oceon og kommer fra en stilling som administrerende direktør i selskabet Cap Rock A/S, der blandt andet driver spillestedet Train og samtidig omfatter Train Natklub samt loungen Kupé.

Vegas bestyrelsesformand Hans Abildstrøm udtaler i en pressemeddelelse:
”Med et helt utroligt stærkt ansøgerfelt er det særdeles tilfredsstillende, at vi i dag kan præsentere Peter Sand som vores kommende direktør i Vega. Det har været afgørende for bestyrelsen at finde en direktør med dokumenteret ledererfaring, indgående driftsmæssig baggrund i branchen og en generel indsigt i oplevelsesøkonomien. Dette forenet med evnen til at tænke visionært og i nyskabende forretningskoncepter har været nogle af de helt afgørende faktorer for valget af Peter Sand.”

Vega har stået uden direktør siden maj, hvor Malene Lei Raben forlod sin post efter kun lidt over et år.

Også Train har været inde i en turbulent periode, hvor spillestedet har akkumuleret et underskud på omkring fem millioner kroner. Derfor gennemførte Peter Sand for en måned siden en spareplan, hvor han fyrede den kunstneriske leder gennem ti år, Helle Rysholt, samt tre mellemledere.

Større udfordringer
GAFFA har fået en kommentar fra Peter Sand om hans jobskifte.
Hvorfor har du valgt at skifte fra Train til Vega?
– Det er relativt simpelt. Nu har jeg arbejdet i Østjylland i en del år og har efterhånden en del ledererfaring, og så er tiden ved at være inde til at se på, hvor der er større udfordringer. Og nogle af de største udfordringer og muligheder inden for musiklivet i Danmark må være at være leder af Vega. Det er et fremragende spillested.

Har du allerede nu tænkt over eventuelle nye tiltag, du vil indføre på Vega?
– Nej, jeg synes allerede, der er masser af god energi på Vega. Nu åbner den lille scene Nano Vega jo eksempelvis snart. Jeg vil i første omgang koncentrere mig om at støtte op om medarbejderne.

Du forlader et Train, som har akkumuleret et underskud på omkring fem millioner, og du har for nylig gennemført en større fyringsrunde. Spiller det ind i forhold til, at du nu vælger at søge nye udfordringer?
– Nej, overhovedet ikke. Det er to helt uafhængige ting. Men nu har roen i øvrigt bredt sig på Train. Vi har jo masser af koncerter hele efteråret, og jeg har i øvrigt haft en rigtig god tid på Train med masser af gode oplevelser, slutter Peter Sand.

Vigtigt med ledelseserfaring
Uroen på Train har ikke skræmt Vega fra at ansætte Peter Sand, fortæller Vegas bestyrelsesformand Hans Abildstrøm, som vi også har talt med.
Der har jo været en turbulent tid på Train på det seneste med et
underskud på fem millioner og en fyringsrunde for en måned siden, hvor Peter Sand afskedigede fire personer, blandt andet den kunstneriske leder Helle Rysholt, hvilket forårsagede en del debat i musiklivet. Det har ikke skræmt jer?

– Vi havde den første ansættelsessamtale med Peter for tre måneder siden, altså lang tid før. Jeg kan ikke kommentere på Trains forhold, og den senere tids udvikling kan have mange årsager. Det er også vanskeligt at sammenligne Train og Vega, da det er to forskellige strukturer. Som privatejet virksomhed har Train nemmere ved at få tilført kapital fra nuværende aktionærer og investorer, hvilket giver større økonomisk spillerum. Vega er en erhvervsdrivende fond, og derfor skal vi finde alle penge til vækst i driften eller i form af tilskud. Det vigtigste for Vega er at have fået en direktør, der har et særdeles godt branchekendskab og en dokumenteret ledererfaring, og det har Peter Sand. Også fra tiden før Train, hvor han jo blandt andet var leder af Kattegatcenteret.

I har haft tre direktører på under tre år. Har I et ledelsesmæssigt
problem?

– Nej, det synes jeg ikke. Det er rigtigt, at Rasmus Wolf kun var her tre måneder, men det var bare et mis-match fra begges sider, og Malene Lei Raben var her så i lidt over et år. Men vi har denne gang lagt mere vægt på at få en leder med dokumenteret ledererfaring. Desuden har vores økonomi været stabil i den periode, vi har haft skiftende direktører, så Vega er en rigtig sund forretning.

Alsidigt CV
Peter Sand har tidligere været direktør for landets største akvarium, Kattegatcentret i Grenaa, og har før dette stået i spidsen for Grøn Koncert, Åh Abe-koncerterne samt Muskelsvindfondens øvrige indsamlingsaktiviteter.

Derudover har Peter Sand har været tilknyttet som rådgiver for DR i forbindelse med afviklingen af Det Europæiske Melodi Grand Prix, ligesom han var projektchef for AERO med Jean Michel Jarre på Gl. Vrå Enge i september 2002.

Peter Sand er endvidere medlem af den tænketank, som Århus Kommune har nedsat for Århus 2037, ligesom han er overordnet ansvarlig for en såkaldt “anderledes kultur/erhvervskonference” i Århus med titlen DNAros08, der finder sted i oktober i år. Han er desuden udpeget som ekspertrådgiver for Region Midt i forbindelse med udvælgelse af “internationale fyrtårnsprojekter”, som Vega udtrykker det.

Han sidder derudover med i den styregruppe, der arbejder med realiseringen af projektet ”Musictown Denmark”, der sigter mod at samle den professionelle del af den rytmiske musik i bred forstand under et tag i, som Vega udtrykker det, “nogle unikke og enestående rammer” ved havnen i Århus.

Peter Sand forlader Train i nærmeste fremtid og vil i en overgangsperiode fortsætte med en ledergruppe, der bakkes
op af koncerndirektør Peder Næsborg.

Vegas hjemmeside

Trains hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA