x

Årets X Factor-vinder er fundet

Årets X Factor-vinder er fundet

Solveig er vinder af den 14. sæson af talentshowet

Det blev 15-årige Solveig, der vandt årets X Factor-finale på TV 2. De øvrige finalister var 17-årige Nikoline Steen Kristensen og de 19-årige Simon & Marcus. Det er 14. sæson, talentshowet løber over skærmene.

De danseglade Simon & Marcus indledte med LMFAO's højenergiske "Sexy and I Know It". De blev efterfulgt af Solveig og Stevie Wonders ballade "The Won't Go When I Go", også kendt med George Michael, og med Solveig på flygel i begyndelsen af nummeret.

Nikoline Steen Kristensen fortsatte med Tones and I's "Fly Away" med Nikoline på ukulele. Her opstod der et dramatisk øjeblik, da Nikoline pludselig gik i sort grundet nervøsitet og forlod scenen med sin mentor Oh Land. Vært Lise Rønne måtte improvisere med interviews med de tidligere liveshowdeltagere, mens alle i studiet sendte kærlighed til Nikoline, der dog hurtigt kom tilbage og gennemførte til store klapsalver – og fyrværkeri ud af ukulelen.

Herefter var det tid til, at finalisterne skulle optræde sammen med en etableret musiker. Simon & Marcus lagde ud med Thor Farlov fra pauseholdende Citybois, som opnåede en fjerdeplads i X Factor i 2015 og som nogle af de få tidligere deltagere har haft en længere musikkarriere efter X Factor. Sammen sang de tre "Mansion" og "Alene" fra Thor Farlovs debutalbum Nye minder

Herpå fulgte Solveig sammen med Phlakes sanger Mads Bo. Sammen sang de Phlakes hits "Slip Away" og "Angel Zoo". Sidste deltager, Nikoline Steen Kristensen sluttede denne del af finalen af sammen med Michael Falch på Falchs "Nær" og "I et land uden høje bjerge".

Showet bød traditionen tro også på en optræden fra de tidligere liveshowdeltagere – denne gang i form af en musikvideo, hvor de sang Curtis Mayfields "Move On Up", som åbnede showet. Der var også underholdning fra Hugorm med Simon Kvamm i front, der sang "Folk skal bare holde deres kæft" med Kvamm og årets livedeltagere på ukulele som en hilsen til dommer Martin Jensen, der har erklæret krig mod instrumentet.

Efter pausen skulle de tre finalister barberes ned til to, udelukkende via seerstemmer. Her gik  Nikoline Steen Kristensen og Solveig videre til den endelige finale. Begge havde Oh Land som mentor, idet hun var mentor for solisterne under 23. Thomas Blachman var mentor for grupperne og dermed for Simon & Marcus, mens den tredje dommer, Martin Jensen, der var mentor for solisterne over 23, ikke havde nogen deltagere i finalen.

Nikoline Steen Kristensen sang først Nikolaj Nørlunds nyskrevne sang "Alle tråde" skrevet specielt til Nikoline, inden Solveig fortsatte med et lidt ældre nummer, Solanges "Cranes in the Sky" fra 2016.

Endnu var der afstemningspause, hvor Drew Sycamore sang et medley af sine hits "Take It Back" og "45 Fahrenheit Girl", inden Solveig blev udråbt som vinder. 

Solveig vinder nu en pladekontrakt med pladeselskabet Universal Music – i øvrigt en nyhed, tidligere har det været Sony Music – udstyr til et professionelt hjemmestudie og en skræddersyet workshop i London og en session med X Factor-skaberen, Simon Cowell.

Det er i øvrigt første gang, Oh Land er mentor for en af vinderne. Oh Land har været dommer i X Factor siden 2019.

LÆS OGSÅ: Kommentar: Syv ting, jeg har lært af 11 sæsoner med X Factor

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA