Nyhed

Distortion aflyser

GAFFA.dk – alt om musik

Festivalen har ikke mulighed for at tjekke coronapas i de københavnske gader

Distortion, Københavns store by- og musikfestival, skulle have fundet sted fra 2.-6. juni, men må nu aflyse, fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse. Distortion er blandt andet kendt for to dage med folkelige gadefester i bydele, som på dagen er bilfrie.
 
Grundet forsamlingsforbuddet og den manglende mulighed for at tjekke coronapas må Distortion desværre se sig nødsaget til at aflyse årets festival. Brugsområderne på Nørrebro og Vesterbro er så store og forgrenede, at det ikke er muligt at gøre brug af coronapas-løsningen, som kræver indhegning og adgangskontrol, oplyser festivalen. Til gengæld satser de på at kunne afholde den noget mindre festival Karrusel på Refshaleøen i slutningen af august.
 
Socialdemokratiets politiske ordfører på Københavns Rådhus, Jonas Bjørn Jensen, bakker op om festivalens beslutning:
 
"Det er selvfølgelig mega ærgerligt, og jeg er virkelig trist over, at Distortion igen må aflyse. Vi trænger virkelig til at komme ud og genopdage byen sammen. Men selvfølgelig er det fuldt forståeligt, situationen taget i betragtning, og jeg er glad for, at Distortion ikke tager nogen chancer i forhold til vores folkesundhed," siger han i en pressemeddelelse.
 
Sekretariaet bag festivalen har dog ikke opgivet sommeren, og de præsenterer i dag planer for nye måder at opleve kultur i byen på. Thomas Fleurquin, festivalens stifter og direktør udtaler i en pressemeddelelse:
 
"Det føles uvirkeligt at skulle aflyse to år i træk. Vi er meget kede af det over for publikum, artister og partnere. Vi kommer til at prøve at afholde alternative åbne begivenheder i byrummet i løbet af sommeren – men hvem ved, hvad det kan blive til. Til gengæld regner vi stærkt med, at vores mindre elektroniske musikfestival, Karrusel, kan foregå som planlagt sidst i august. Derfor har vi valgt at udvide den med en ekstra dag."
 
Karrusel finder sted fra 26.–28. august 2021 på Refshaleøen. Festivalen præsenterer en række markante nye internationale navne inden for klub- og elektronisk musik. Musikken kan opleves i en rå rave-æstetik i en lille skov på Refshaleøen. Der er plads til omkring 5.000 gæster, og billetterne er til salg på www.karrusel.dk.
 
Det er anden gang, Karrusel finder sted i København. Første gang var i 2019 med anerkendte udenlandske navne som Dixon (DE), Jennifer Cardini (FR) og Victor Ruiz (BR).
 
Datoerne er klar til den 22. udgave af Distortion, som finder sted næste sommer 1.–5. juni 2022.

LÆS OGSÅ: Ekspertgruppe kommer med anbefalinger for festivaler i næste uge


ANNONCE