Nyhed

Iceage varmer op til nyt album med blues- og gospel-inspirerede "Gold City"

GAFFA.dk – alt om musik

Det danske post-punk-band er snart klar med sit femte udspil

Post-punk-gruppen Iceage har i dag udgivet singlen ‘’Gold City’’, der er den sidste af slagsen inden den endelige udgivelse af deres femte album Seek Shelter, der udkommer den 7. maj. Sangen kan høres længere nede.

På ‘’Gold City’’ præsenteres lytteren for endnu et kapitel af den fortælling, der strækker sig over Seek Shelter, som handler om frelse fra en brændende jord. Nummeret indeholder blues- og gospel-elementer, ligesom de forrige to singler, ‘’Vendetta’’ og ‘’Shelter Song’’.


Tekstuniverset på Seek Shelter udstråler varme og et dybfølt ønske om at finde fred i en kaotisk verden. På albummet synger Elias Rønnenfelt om at finde ly, om inderlig omsorg, der truer med at briste, og om en overlegen gud med en kavalkade af følgere, der alle søger efter frelse. 

Det internationalt anerkendte band blev dannet i 2008 og debuterede i 2011 med albummet New Brigade. Gruppen består af guitaristerne Casper Morilla og Johan Suurballe Wieth, trommeslager Dan Kjær Nielsen, bassist Jakob Tvilling Pless og forsanger og guitarist Elias Bender Rønnenfelt

Seek Shelter er produceret af den engelske sanger og producer Sonic Boom ‒ med det borgerlige navn Pete Kemper og kendt fra 80'er-psychrockbandet Spacemen 3 og som producer for blandt andre MGMT, Beach House og Efterklang-sanger Casper Clausen ‒ og mixet af canadiske Shawn Everett.


Gruppen annoncerer derudover, at de den 22. maj holder en streamingkoncert, som bliver en fremførelse af det nye album. 

LÆS OGSÅ: Iceage – Et uspoleret broderskab 

Hør ‘’Gold City’’ her:


Artiklen fortsætter efter videoen

 


Iceage drager på turné i maj og juni, og spilledatoerne kan ses lige her:

6. maj - Copenhagen Distillery, København (udsolgt)

14. maj - Forbrændingen, Albertslund


15. maj - Richter, Gladsaxe

20. maj - Gimle, Roskilde

26. maj - Posten, Odense


27. maj - Studenterhuset, Aalborg

28. maj - Drivhuset, Skive

2. juni - Harders, Svendborg


3. juni - Atlas, Aarhus

4. juni - Sønderborghus, Sønderborg

5. juni - Tobakken, Esbjerg


ANNONCE