x

Nye udgivelser fra Exlibris

Nye udgivelser fra Exlibris

Pladeselskabet Exlibris, ejet af forlaget Gyldendal, har en række forskellige udgivelser på vej, eller allerede ude, og disse vil vi gerne vil skrive et par ord om her.

Den første, vi nævner er et genoptryk af Erik Grips "Blidt Forsvinder Natten" (billedet), som udkom i 1977. Musikken var dengang lagt i hænderne på kompetente folk som Holger Laumann, Hugo Rasmussen og Fuzzy. Værket blev hædret med en sølvplade i 1985, og i slutningen af oktober kan man så finde pladen igen på et genoptryk.

Det andet album hedder "Kender du det – fortid, nutid, altid" og består af nye versioner af gamle danske klassikere. Kunstnere som Lampshade, Turboweekend, A Kid Hereafter, Tilde og The Floor Is Made Of Lava har givet deres bud på nye versioner af de gamle sange og er på den måde med til at føre dele af den danske kulturarv ind i det nye årtusinde. Cd’en er en dobbelt udgivelse, hvor den anden cd indeholder remixes af Pato, Copyfokking, SuperTroels, SpejderRobot og James Braun. Albummet udkommer d. 4. oktober.

Tredje album er Cæsars "Cæcar – forfra og bagfra", som er en chance for at høre eller genhøre nogle af Cæsars numre som ”Det Store Stygge Storkespringvand” og ”Den Lange Hr. Jensen”. Pladen udkommer i slutningen af oktober.

Fjerde album er "Songs To Remember Too" af sangeren og trompetisten Theis Jensen, som siden 1952 har leveret varm og traditionel jazz til det danske publikum. For tre år siden samlede han en række af de sange, som han mener fortjener at blive hørt igen, og med Søren Kristiansens Trio udgav han cd'en ”Songs To Remember”. Nu kommer endnu en cd fra den erfarne jazzrottes store repertoire. Den hedder ”Songs To Remember Too”, og udkommer sidst i oktober.

Femte album er allerede udkommet og hedder "Coming Home" af pianisten Esben Just. Det er en soloplade, hvor han er alene med sit flygel, sin vokal og den blues og jazzmusik, der er grundlaget for det hele. Just præsenterer dels eget materiale og dels tager han livtag med klassikere som "I Can't Stop Loving You", "King Of The Road" og "What A Wonderful World". Med cd'en følger også dokumentarfilmen "My Home", som viser os stemningen fra Esbens indspilning af albummet.

Sidste album vi vil omtale her er også udkommet og hedder "Songs Across Walls Of Separation", som er et projekt af den norske producer Erik Hillestad. Her medvirker sangere fra Palæstina, Marokko, Syrien, Kashmir og Cypern.

Selv har Erik Hillestad rejst på begge sider af de mure, som adskiller de involverede lande. Her har han optaget alle stemmerne, i første omgang uden instrumenter. Derefter har guitaristen Knut Reiersrud og pianisten og bassisten Audun Erlien komplementeret disse originaloptagelser med kompositioner, og til sidst er sangene blevet forsynet med engelsk tekst og indsunget af en vestlig sanger. Cd'ens elleve konstruerede duetter er optaget i tolv lande gennem tre år

”Kender du det – fortid, nutid, altid” udkommer 4. oktober.
"Blidt Forsvinder Natten" og ”Songs To Remember Too” udkommer sidst i oktober.
De øvrige album er allerede udkommet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA