x

Pumpehuset er truet af lukning

Pumpehuset er truet af lukning

Det københavnske spillested Pumpehuset på Vesterbro kører på pumperne. Spillestedet er truet af lukning, skriver Urban. Spillestedet har i forbindelse med seneste kommunale budgetforlig mistet sin status som regionalt spillested og dermed et tilskud på 1,1 millioner kroner årligt. Pengene og titlen som regionalt spillested er i stedet gået til Vesterbros elektroniske spillested Culture Box.

”Vi lukker desværre i starten af det nye år, og vi må nok allerede begynde at fyre folk fra slutningen af oktober måned,” udtaler Pumpehusets bestyrelsesformand og daglige leder, Kasper Habersaat, til Urban. Han fortsætter:

”De koncertarrangører, vi snakker med, mener, Pumpehuset er en unik scene, som der er et klart behov for. Desuden er vi et af de spillesteder, som aldrig bruger flere penge, end vi har. Derfor synes jeg, det er meget underligt, at man ikke har kunnet finde plads i budgettet til Pumpehusets videre drift.”

Budgetforliget er indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev fra Venstre udtaler til Urban:

”Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at vi kan finde penge til den fortsatte drift af Pumpehuset. Men det er en svær øvelse, og lige nu kan jeg ikke love noget som helst, men jeg har bestemt ikke givet op.”

Det socialdemokratiske medlem af kultur- og fritidsudvalget Simon Strange er også forsigtig optimist:

”Det er desværre ikke lykkedes os at finde pengene til Pumpehusets drift ved budgetforliget, som vi havde troet. Men vi arbejder på en løsning, og jeg er stadig optimist. Det findes andre steder at skaffe de her penge på,” siger han til Urban.

Pumpehuset afholder cirka 200 koncerter om året og har plads til cirka 600 publikummer og er dermed en smule større end lille Vega.

I resten af 2008 har Pumpehuset koncerter med blandt andre The Lemonheads, Biohazard, Dirty Pretty Things, The Swell Season, Dúné, Peter Sommer, Saybia, moi Caprice og Henrik Hall.

Pumpehusets hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA