Nyhed

Her er de fem finalister til KarriereKanonen

GAFFA.dk – alt om musik

Billedet: IVER, Pil og veiles

IVER, Josie Amadonna, marcus.wav, Pil og veiles går videre til finalen i juni

DRs KarriereKanonen har nu udvalgt årets fem finalister ud af de 10 semifinalister, som i sidste måned blev udvalgt ud af de 1.500 danske artister, der har uploadet deres musik til dr.dk/kanon.


De fem finalister er IVER, Josie Amadonna, marcus.wav, Pil og veiles

Semifinalen blev afholdt i DR Koncerthuset den 22. april, kun for deltagere og produktions- og indholdsfolk på grund af coronarestriktioner. De fem finalister indgår nu i et videre talentudviklingsforløb hos Bandakademiet, inden de spiller finale i DR Koncerthuset den 11. juni – for publikum. Her kåres to vindere. Oprindeligt skulle finalen have fundet sted på Spot Festival, men da festivalen er blevet rykket fra juni til september, bliver finalen altså afholdt i DR Koncerthuset.

Læs lidt mere om de fem finalister – der er link til deres musik nedenfor:


IVER 

Med et både tungt og fremadstormende lydbillede, der spænder over såvel pop som rock og urban, sætter IVER ord og følelser på sit forstadsliv.

Josie Amadonna


Soloprojekt for den ene halvdel af rapduoen Skakmat – genren er stadig hiphop, og Josie Amadonna kan både rappe og synge.

Marcus.wav 

Sangbaseret house, techno og pop, der fungerer, både hvis man skal danse eller er ked af det. Med egne ord spiller Marcus.wav "Depressionstechno".


Pil

Pil skriver dansksprogede sange om de skæve følelser i et melodisk popunivers. Og det skal beskrives, så lytteren kan mærke, at der er noget på spil og samtidig kan nikke genkendende til de pinlige scenarier.

veiles 


Alias for den 24-årige producer, sanger og sangskriver Esther Fogh. Veiles udgav i november sin første single, den eftertænksomme popsang "Good Girl".

KarriereKanonen er DRs talentprojekt, som har eksisteret siden 2002. Projektet fungerer som en platform for vækstlagsartister, og navne som Ravi KumaKatinkaThe Minds of 99Marie KeyMagtens Korridorer og Rasmus Nøhr er alle sammen tidligere KarriereKanoner.

LÆS OGSÅ: UHØRT Festival afholder 20 koncerter på samme aften


ANNONCE