Nyhed

De roste indierockere Black Midi giver koncert i Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Blander mathrock, punk, jazz, garagerock, funk med mere – og kan opleves i Vega 6. december

Det eksperimenterende og meget roste engelske indierockband black midi giver koncert i Vega 6. december.

Bandet udgiver den 28. maj deres andet album Cavalcade, som de har varmet op til med singlerne “Despair”,“John L”. og senest "Slow".


Gruppen debuterede i 2019 med albummet Schlagenheim, der var blevet til gennem lange jamsessions. På det nye album er sangene skrevet, inden bandet gik i studiet, men bandet kommer stadig vidt omkring og forbi genrer som mathrock, punk, jazz, garagerock og funk – fortsat præget af stor teknisk dygtighed.

Numrene på det nye album har bandmedlemmerne skrevet individuelt i efteråret sidste år, under lockdown, og efterfølgende præsenteret til hinanden. ‘’Meget af materialet var virkelig nyt, men det var noget, der gav os en fordel, og vi nød det,’’ fortæller trommeslageren Morgan Simpson. 

De fire medlemmer mødte hinanden på BRIT School i London og mærkede hurtigt kemien. I 2017 begyndte de at spille sammen, og allerede i 2019 havde gruppen som nævnt udgivet sit debutalbum, der fik strålende anmeldelser ‒ også af GAFFA.


Bandets ene guitarist, Matt Kwasniewski-Kelvin, har dog måttet trække sig i for en stund for at passe på sig selv og sit mentale helbred. 

Cavalcades albumcover er udformet af den grafiske designer David Rudnick, og bandet har samarbejdet med ham om at skabe nye pressebilleder i form af små tegneserier med bandmedlemmerne. 

I 2019 optrådte bandet på Roskilde Festivals Pavillon-scene. GAFFAs anmelder var begejstret og skrev blandt andet: “Det her er et band, man bør unde sig selv at se, for jeg har aldrig set nogen, der kan det, de kan. Og hvis de kan holde den igennem en hel koncert, så står hele verden åben for dem.”


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Post-math er kommet til Roskilde

Billetsalget begynder fredag den 30. april klokken 17.00 via vega.dk, smash!bang!pow! og Ticketmaster.dk


ANNONCE