x

Lise Westzynthius nomineret til UK Music Video Award

Lise Westzynthius nomineret til UK Music Video Award

Billede: Timme Hovind

Vi har efterhånden skrevet en del om MTV Music Video Awards, men vi skal ikke glemme UK Music Video Awards, som afholdes 14. oktober i London og fokuserer på musikvideoen som en kunstform. Det er en betingelse, at videoen er enten instrueret eller produceret af englændere, så det sætter en begrænsning på, hvor mange danskere der kan være med i konkurrencen. Men Lise Westzynthius har dog sneget sig ind med videoen til ”Childlike Curves” i kategorien ”best budget video”, altså bedste lav-budget-video.

Videon er instrueret af Fritz Stolberg og viser mødet mellem en rulleskøjtende servitrice og en langskægget kunde på et cafeteria, og hvad der sker mellem de to parter. Lise Westzynthius medvirker ikke selv i videoen.

De øvrige nominerede i ”best budget video”-kategorien er Autamata, Example, Jape, The Teenagers og These New Purtians. Af øvrige kategorier kan nævnes ”best pop video”, ”best rock video”, ”best indie/alternative video” og ”best urban video”. Der er også en række priser til bedste instruktør, bedste producer, bedste visuelle effekter, bedste klipning også videre.

Blandt de øvrige nominerede kan nævnes Björk, Adele, Duffy, Gnarls Barkley, Chemical Brothers, MGMT, Mark Ronson, Radiohead, Arctic Monkeys, Sigur Rós og mange flere, så Lise Westzynthius må siges at være kommet i særdeles fint selskab.

Sangen ”Childlike Curves” stammer fra Lise Westzynthius’ fint anmeldte tredje album, ”Siberian Mission” fra november 2007. Nummeret af produceret af Carsten Heller (Nephew, Spleen United med flere).

Lise Westzynthius kan i øvrigt opleves live i den kommende tid på følgende steder:
18 okt 2008 21:00 Café Teatret, København
21 okt 2008 20:00 Møstings Hus, Frederiksberg C
23 okt 2008 19:00 Gimle, Roskilde
24 okt 2008 21:00 Forbrændingen, Albertslund (med trio-besætning)
30 okt 2008 17:00 Hospice Søholm, Århus (lukket arrangement)

 

Se videoen her

Læs mere om UK Music Video Awards


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA