x

Nephew remixer upcoming tyskere

Nephew remixer upcoming tyskere

Nephew trak hen over sommeren igen i remix-tøjet, da de havde det debuterende tyske band Polarkreis 18 (billedet) under kærlig behandling. Sidst Nephew havde fingrene i en anden artists musik, var det ingen ringere end hiphop-mogulen Timbalands single "The Way I Are", der tidligere på året løb med Årets Udenlandske Hit-prisen til DMA.

Om samarbejdet med Polarkreis 18 fortæller keyboardspiller René Munk Thalund fra det danske band:

– De er et sødt fremadstræbende band fra Dresden, der spurgte, om vi ville lave et remix af deres single "Allein, Allein". Det sagde vi først halvt ja til, og efter at vi mødte dem på Roskilde Festival, sagde vi helt ja.

- Der er noget sjovt og udfordrende ved sådan en bunden opgave, hvor man tager fat i noget, som andre har lavet, og ser, om man kan få noget ud af at styre det sin egen vej.

- Vi ville godt forsøge en arbejdsform, hvor det mere fungerede som en slags rundesang. Det vil sige, at medlemmerne af Nephew på skift har været på besøg hos Carsten Heller (producer) og mig og ydet deres bidrag til mikset. Noget er også lavet over mail. Det er en arbejdsform, som er meget ny for Nephew, men som fungerede godt. Vi syntes, der er noget fedt i at være et band, der kan lave remixes. På den måde udfordrer man også remixbegrebet, som jo ellers kun har været forbundet med den elektroniske scene. Vi kan godt lide at se musik som en plastisk ting, og sådan behandler vi også vores egen musik, der konstant udvikler sig fra koncert til koncert.

Med Nephews succesrate herhjemme har Polarkreis 18 et godt grundlag for at slå igennem i Danmark, men som René pointerer, kan det bestemt også have betydning for Nephew i Tyskland.

Når Nephew den 4. oktober spiller støttekoncert for kræftramte unge i Vega, bliver det med Polarkreis 18 som opvarmere, og senere på måneden, nærmere bestemt den 20., debuterer tyskerne med albummet "The Colour Of Snow".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA