x

Copenhagen Jazz Festival sadler om i 2021-udgaven

Copenhagen Jazz Festival sadler om i 2021-udgaven

Festivalen vil forlænge perioden og primært fokusere på spillesteder

Copenhagen Jazz Festival er nu også kommet med en udmelding oven på nattens genåbningsaftale og de deraf følgende restriktioner for festivalerne. Festivalen gennemfører, men med store ændringer.

Festivalen fortæller, at den har besluttet at 1) primært basere årets festival på byens spillesteder, 2) udvide perioden fra 10 til 24 dage samt 3) invitere spillesteder og arrangører i Københavns omegnskommuner til at være med i 2021-udgaven.

“Vi føler virkelig med de store armbåndsfestivaler, men Copenhagen Jazz Festival har en helt anden festivalstruktur. Den benytter vi nu til at skalere festivalen, så jazzen kan nydes over en længere periode samt i et større geografisk område. Endelig er det, situationen taget i betragtning, helt oplagt at basere årets festival på byens mange spillesteder, som jo genåbner om få dage,” udtaler festivalchef Kenneth Hansen i en pressemeddelelse.

Copenhagen Jazz Festival har siden 1979 hvert år i juli indtaget Københavns gader og stræder, torve og parker og dermed samlet tusindvis af publikummer til en folkelig fejring af jazzen. Sommerens restriktioner kommer dog til at begrænse visse dele af festivalen, blandt andet den del, som involverer store, åbne gratisarrangementer, fortæller festivalen.

Det er dog festivalens vurdering, at man fortsat kan gennemføre begivenheden inden for de restriktioner, som gælder på størstedelen af de medvirkende spillesteder. I kraft af udvidelsen fra 10 til 24 dage får spillesteder og arrangører desuden mulighed for at fordele festivalens mange koncerter over en længere periode.

“Ud over at udvide festivalperioden inviterer vi også jazzklubber og spillesteder i Københavns omegnskommuner med i festivalen for på den måde at give mulighed for, at folk kan få en bid af festivalen i deres lokalområde,” siger festivalchef Kenneth Hansen i en pressemeddelelse.

Copenhagen Jazz Festival 2021 finder sted den 1.-24. juli. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Disse festivaler har aflyst


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA