x

Tønder Festival aflyser – og igangsætter plan B

Tønder Festival aflyser – og igangsætter plan B

Festivalen erstattes af koncertrække i perioden 17.-29. august

Ligesom mange andre festivaler må også Tønder Festival aflyse årets festival oven på nattens genåbningsaftale med restriktioner for sommerens festivaler.
 
Til gengæld fortæller festivalen, at nu træder Plan B i kraft – en række af musikoplevelser i Kulturhuset Schweizerhalle i Tønder i perioden 17. til 29. august 2021. Dermed forbliver ”The Circle Unbroken,” for at bruge festivalens eget udtryk og slagsang.
 
– En Tønder Festival opdelt i sektioner kan vi på ingen måde se for os, siger Maria Theessink, kunstnerisk leder og pressechef i en pressemeddelelse og uddyber: – Vi har regnet på, hvilke kompromiser og økonomiske omkostninger en sektionering af festivalpladsen har og må erkende, at det hverken kan eller ønsker vi. Vi ønsker ikke at lave en Tønder Festival halvt og gå på kompromis med totaloplevelsen. Derfor har vi med tungt hjerte valgt at aflyse årets festival.
 
Nyt initiativ med koncertrække
 
Gennem de seneste måneder har festivalledelsen arbejdet med forskellige alternative festivalscenarier, herunder en total aflysning. Derfor er Tønder Festival også klar med Plan B, fortæller festivalen i en pressemeddelelse. Det betyder, at man i stedet for den festival, vi kender, lancerer en række af koncerter i Kulturhuset Schweizerhalle i Tønder i perioden 17. til 29. august 2021 med koncerter, workshops og andet, der bringer musikken, atmosfæren og fællesskabet fra festivalen ind.
 
– Vi er så kede af, at vi ikke kan holde festival i 2021, men vi har også fra begyndelsen været stålsat besluttede på, at uanset hvad der skete, så tillader vi ikke, at vores velkendte ”Circle” bliver brudt. Vores opgave er at sikre Tønder Festival på den lange bane, og vi kan godt overleve endnu et år uden den festival, vi kender – for vi sætter noget andet i stedet, siger Maria Theessink og fortsætter:
 
– Vi har verdens bedste og mest loyale frivillige, og opfindsomheden er så stor, at vi er ved at revne af stolthed. Da vi samtidig har fået en enorm opbakning fra både fra danske og internationale kunstnere, så får vi bare endnu en gang bekræftet, at Tønder kan noget helt særligt – og at der skal mere end en ond virus til at få os ned med nakken.
 
– Vi håber derfor, at også publikum vil tage godt imod vores nye tiltag, og vi glæder os helt vildt til at præsentere programmet, siger Maria Theessink.
 
Alle, der har købt billet til festivalen i 2021, kan få overført den til 2022. Ønsker du ikke at overføre din billet, kan du få pengene tilbage. Det samme gælder for camping.
 
Festivalen håber på, at rigtig mange vil lade deres billet stå i billetbanken. Det vil være en stor og uvurderlig hjælp for festivalen, lyder det, ligesom arrangørerne håber, at mange vil bakke op om koncerterne i Schweizerhalle.
 
Festivalen vender hurtigst muligt tilbage til alle billetkøbere med de præcise detaljer for overførsel og refusion.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA