x

Nick Cave & The Bad Seeds annoncerer nye koncertdatoer i Europa

Nick Cave & The Bad Seeds annoncerer nye koncertdatoer i Europa

Bandet kan opleves flere steder i Europa næste sommer

Nick Cave udgav i februar sit 18. studiealbum Carnage, hans første sangbaserede udspil udsendt i hans og Bad Seeds-kollegaen Warren Ellis' navne efter 17 album med The Bad Seeds og en række instrumentale soundtracks med Ellis. I den anledning drager den australske sanger og sangskriver på en Nick Cave & The Bad Seeds-turné i sommeren 2022, hvor der vil blive spillet koncerter i ni større europæiske byer. Se en oversigt længere nede.

Der er ingen danske koncerter, men Cave lover flere datoer snart, så vi må krydse fingre. En del af koncerterne er på festivaler.

Det er de første officielle livedatoer siden aflysningen af bandets 2020-turné, hvor de ellers skulle have spillet koncerter både Nordamerika og Europa, blandt andet i Royal Arena. Nogle af koncerterne kan man allerede købe billetter til, mens andre først starter billetsalget mellem den 18. og 25. maj. Få overblik og køb billet lige her.

Mens der er et helt år til Caves europæiske koncerter, kan man stadig opleve Stranger Than Kindness i Den Sorte Diamant. Udstillingsperioden er forlænget til den 7. august, så Nick Cave-udstillingen kan opleves hele sommeren. 

Udstillingen byder på storstilede installationer og atmosfæriske "soundscapes’" komponeret af Caves egen hånd. Derudover er der mere end 300 objekter fra sangerens egen samling, Nick Cave-arkivet i Melbourne og Det Kongelige Bibliotek. Læs mere om udstilling og køb billet lige her

Carnage udkommer desuden på vinyl den 18. juni og kan forudbestilles lige her.

Læs også: REPORTAGE: Inciterende indføring i Nick Caves univers 

Turnédatoer 2022:

15. juni ‒ Athen, Grækenland, Release Athens Festival

21. juni ‒ Zagreb, Kroatien, INmusic Festival

23. juni ‒ Prag, Tjekkiet, Metronome Festival

29. juni ‒ Berlin, Tyskland, Waldbühne

7. juli ‒ Trencin, Slovakiet, Pohoda Festival

3. aug ‒ Rastatt, Tyskland, Residenzschloss

5. aug ‒ Klam, Østrig, Castle Clam

11. aug ‒ Øya, Norge, Øyafestivalen

12. aug ‒ Göteborg, Sverige, Way Out West Festival


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA