Nyhed

Power Trip-sanger Riley Gales dødsårsag offentliggjort

GAFFA.dk – alt om musik

Metalsangeren døde af en utilsigtet overdosis fentanyl

Det er nu offentliggjort, hvorfor Riley Gale, sanger i det texanske thrash metal-band Power Trip, døde i august sidste år, kun 34 år gammel.

I en obduktionsrapport fastslår The Dallas County Medical Examiner, at dødsårsagen var en utilsigtet overdosis af fentanyl, skriver Rolling Stone. Fentanyl er et smertestillende, receptpligtigt middel, der også i stor stil anvendes som euforiserende stof.


"Det er med den største sorg, at vi må fortælle, at vores forsanger og bror Riley Gale gik bort i nat," skrev gruppen på de sociale medier umiddelbart efter dødsfaldet og fortsatte: "Riley var en ven, en bror, en søn. Riley var både en larger than life-rockstjerne og en ydmyg og givende ven. Han rørte så manges liv gennem sine tekster og gennem sit enorme hjerte. Han behandlede alle, han mødte som en ven, og han tog sig altid af sine venner. Vi vil fejre Rileys liv og aldrig glemme hans store musikværker, hans godgørenhed og den kærlighed, han efterlod sig. I, fansene, betød så meget for ham, I skal vide, hvor særlige I er. Hvis I har et minde om Riley, så del det, uanset hvor lille det er, da vi skal mindes ham."

Power Trip albumdebuterede i 2013 med det anmelderroste Manifest Decimation og fulgte det op i 2017 med det endnu mere lovpriste Nightmare Logic.

Gruppen spillede på Roskilde Festival 2019, hvor GAFFAs anmelder var begejstret, og i marts 2020 skulle de have varmet op for Lamb of God i Forum Black Box. Koncerten blev dog grundet coronapandemien udskudt til 19. november 2021.


LÆS OGSÅ: POWER TRIP-ANMELDELSE: Mægtigt thrash-magt-trip

GAFFA fik i foråret 2020 et interview med Riley Gale, og her sagde han blandt andet:

– Slayer har lagt musikken på hylden, og Metallica og Megadeth kan ikke blive ved for evigt, siger han. – Lamb of God og Slipknot er klar til at tage over derfra, men hvad sker der derefter? Folk stopper jo ikke med at lytte til metal og søge efter ny musik. Derfor ser jeg en mulighed for, at vi kan gribe den chance og blive det her legacy band. Der er så småt begyndt at være plads til bands, der kan tage over.


– Samtidig er der ikke den der stigma, der før var i metal. Folk er begyndt at moshe til rapshows, og mange rappere er efterhånden begyndt at klæde sig som metalhoveder, selvom deres tilgang til musikken er anderledes. Folk har brug for det der aggressive og konfronterende element i musikken, og det er begyndt at bevæge sig over i popmusikken.

Læs hele interviewet her

Se musikvideoen til Power Trips "Executioner's Tax (Swing of the Axe)" fra 2017:

 

ANNONCE