x

Kom til gratis workshops inden Århus Took It

Kom til gratis workshops inden Århus Took It

I forbindelse med, at hiphop-festivalen Århus Took It kører af stablen fra d. 9.-11. oktober, kan man på de samme dage glæde sig over gratis workshops, forestillinger og paneldiskussioner. Disse arrangementer afholdes af forskellige kunstnere og foregår i et samarbejde med Århus Kommunes Hovedbibliotek.

På festivalens hjemmeside kan man læse mere om baggrunden for dette tiltag. Arrangørerne meddeler, at Aarhus Took Its grundfilosofi er, at hele arrangementet skal inspirere og motivere de udøvende kunstnere til at gøre endnu mere ved deres udtryk. Det er som led i denne filosofi, at man skal se de gratis workshops, forestillinger og paneldiskussioner. Meningen er at inspirere folk ved at sætte en masse ord på de ting, der skaber hip hop-kulturen, som vi kender den.

Arrangementerne foregår på Århus Kommunes Hovedbibliotek, Møllestien i Århus, udtagen arrangementet med DJ Noize, som foregår på Kupé, ved siden af Train.

Programmet for de omtalte workshops er som følger:

Torsdag d. 9. oktober, 17-19 - Det Store Mix:

Torsdag byder DJ-kollektivet Den Sorte Skole velkommen med en lektion i, hvordan man opbygger timelange mix og udnytter vinyler til det absolutte bristepunkt.

Fredag d. 10. oktober, 18-19- Gadens Historie:

Fredag fortæller Freestyle Phanatix om hiphoppens udvikling gennem tiderne med forestillingen Gadens Historie. Værter er Per V, Nappion og Turkman Souljah. Forestillingen kræver, at man har købt nattegn til Kulturnat Århus.

Lørdag d. 11. oktober, 13-15 - Århus V som hip hop-brand:

Århus V er ifølge statistikkerne et af Danmarks mest udsatte områder med lav gennemsnitsindkomst, lav gennemsnitsalder, høj kriminalitet og mange andre problemer. Samtidig er det et af de kreativt set mest frugtbare områder i dansk hiphop. Hvordan kan det være?

Arrangørerne har sat hiphoppere fra Århus V sammen med hiphoppere fra universiteterne, når Abu Malek og Mo fra Pimp-A-Lot møder Mads Krogh, ph.d. i Musikvidenskab og Sune Qvotrup Jensen, ph.d. i Sociologi og prøver at belyse fænomenet fra forskellige vinkler sammen med ordstyrer Rune Skyum-Nielsen, forfatter til bogen “Nr. 1 - Dansk hip hop siden 1983.

Lørdag d. 11. oktober, 16-18 - Scratch & Beats:

Lørdag er også dagen, hvor DJ Noize præsenterer mulighederne i Rane Serato Scratch Live, som er et dj-redskab, og Logic, som er et af de førende programmer til at producere musik med. I samarbejde med Musikhuset Aage Jensen præsenteres programmerne ud fra et hiphop-perspektiv. Hvordan kan man anvende disse værktøjer til at lave lækre cuts og beats? Stedet er er Kupé lige ved siden af Train.

Hvis man ikke har billetter til hoved-arrangementet på Train, kan man købe dem på GAFFAbillet.dk.

Køb billetter til Århus Took It her

Læs mere om Århus Took It her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA