x

Chris Cornell spiller nyt album i sin helhed

Chris Cornell spiller nyt album i sin helhed

Over de senere år har en lang række bands valgt at spille et af deres klassiske album fra start til slut til en række udvalgte koncerter, og i denne uge kunne man eksempelvis på Voxhall og på Loppen opleve amerikanske Built To Spill spillede hele deres klassiske album "Perfect From Now On".

Men der er ikke mange, der vælger at spille hele deres nye (og endda uudgivne) album fra start til slut, men det er, hvad man vil blive udsat for på Chris Cornells kommende amerikanske turné.

I 2004 spillede Saybia hele deres "These Are The Days"-album på Roskilde to måneder før det blev udgivet, og nu tager Cornell den tråd op på en turné, der starter 17. oktober i Denver.

I et blogindlæg på sin webside skriver Cornell, at han til koncerterne vil fremføre hele det kommende album "Scream" uden pauser og snak mellem sangene. Han er klar over, at det kan virke tosset i en tid, hvor alle er fokuseret på enkelte sange og tyve sekunders klip på iTunes, men han gør det alligevel, da dette er den mest "album-orienterede" plade, han nogensinde har lavet.

Både han og producer Timbaland har et håb om, at første gang folk lytter til pladen vil det være en timelang oplevelse, og det vil i hvert fald være sådan det bliver for de folk, der tager til de amerikanske koncerter.

Noget tyder dog på, at ekstranumrene bliver en helt anden oplevelse. I samme indlæg skriver Cornell nemlig, at han er dykket ned i gemmerne for at finde gamle sange, og endda er stødt på ting, han aldrig har spillet live før.

Han opfordrer derfor folk til at lægge en kommentar, hvis de har ønsker til obskure sange, da han er villig til "at hive nogle gamle venner frem", som han udtrykker det.

Chris Cornell skulle have besøgt Danmark i sommer, men de koncerter blev aflyst, så han kunne færdiggøre sit album. Dengang lød meldingen at den europæiske turné var udskudt, men det vides endnu ikke, hvornår Cornell forventer at turnere igen på disse kanter.

"Scream" udsendes 4. november.

Chris Cornell Online


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA