x

Britney Spears udtaler sig i retten for første gang i værgemålssag

Britney Spears udtaler sig i retten for første gang i værgemålssag

Sangeren har for første gang udtalt sig i retten om værgemålet, der har stået på de sidste 13 år og kalder blandt andet forløbet for traumatiserende

Retssagen om Britney Spears’ fars og Jodi Montgomerys værgemål over hende er stadig i gang, og i går fik sangeren lov til selv at udtale sig i retten. Her fortalte hun blandt andet, at hun er deprimeret, og at hun ønsker, at værgemålet skal ophøre, skriver The Hollywood Reporter

Faderen har ageret værge for hende siden 2008, og ordningen trådte i kraft i kølvandet på hendes offentlige sammenbrud i 2007. I 2019 blev Montgomery gjort til medværge. Tilbage i februar blev det afgjort ved en domstol, at faderen ikke længere skulle have råderet over Spears' økonomi. 

LÆS OGSÅ:  #FreeBritney – men fra hvad?

Til høringen i går fortalte sangeren blandt andet, at hun blev tvunget til at turnere i 2018, og at manglen på valgfrihed i flere henseender får hende til at føle sig som en slave. Hendes ønske om at blive gift og få et barn med sin nuværende kæreste kan ikke blive indfriet, da hendes værger ikke vil give hende tilladelse til at få taget sin spiral ud ved lægen. 

“Jeg har løjet og fortalte hele verden, at jeg er OK og at jeg er glad. Hvis jeg sagde det nok gange, ville jeg måske blive glad...Jeg er i chok. Jeg er traumatiseret...Jeg er så vred, at det er helt sindssygt,” fortalte Spears og tilføjede senere: “Det er ikke OK at tvinge mig til at gøre noget, jeg ikke har lyst til...Jeg mener oprigtigt, at det her værgemål er mishandling. Jeg føler ikke, jeg kan leve et fuldt liv”.

I retten i går udtrykte sangeren også, at hun ikke ønsker, at sagen skal holdes hemmelig for offentligheden. Sagen om faderens værgemål har fået større og større opmærksomhed over de sidste par år. Først af #FreeBritney-bevægelsen, som blev startet af bekymrede Britney-fans, og yderligere efter premieren på dokumentarfilmen Framing Britney Spears, der gav et indblik i popstjernens liv bag facaden. Kort tid efter dokumentaren kom ud, fortalte Spears i et opslag på Instagram, at hun græd i to uger, efter at have set den. 

LÆS OGSÅ: Framing Britney Spears: Joken uden en punchline 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA