x

Guide til guitar for begyndere

Guide til guitar for begyndere

Hvis du vil lære at spille guitar, er det vigtigt at du ikke tager munden for fuld i processen. Hold dig til at øve nogle enkle teknikker ad gangen og brug så tid på at øve disse i sammenhæng til de sidder til perfektion. Undgå at lade dig friste til, at fokusere på alt for akkorder og teknikker i starten, da det ville ende med kun at gøre dig selv mere frustreret.

Med tiden vil du finde ud af at dét at spille guitar, er lige så let som at lån penge. Det kan være fristende at begynde på noget nyt for hurtigt, men dette resultere ofte i, at du lære tingene halvt og med tiden går lidt i stå, fordi du ikke rigtig har lært en bestemt teknik ordentligt. 

Undgå stress i læringsprocessen
En god idé er altid at have din guitar stående fremme, da det gør det lettere at motivere dig selv til at øve dig. Du gør det kun sværere for dig selv at opretholde motivation og få øvet, hvis guitaren altid er pakket væk i en taske eller gemt i skabet. Grunden til, at dette er en god idé er, at det er vigtigt at prioritere at spille guitar ofte, frem for udelukkende at øve sig et par timer i weekenden, og ikke i den resterende tid i løbet af ugen. Det er meget mere givende for dig og din træning hvis du eksempelvis bruger et kvarter til en halv time på at øve om dagen, i stedet for kun et par minutter hver gang.

Umiddelbart kan du sigte efter at træne op til en time om dagen. Men omvendt er det også en god idé at lære det i dit eget tempo, så motivationen ikke mistes, fordi du stresser for at nå at lære det. Dette ville ikke være optimalt, hvis du generelt er presset i din dagligdag. Et godt råd er at have nogle minutters øvelse mange gange i ugen end to til tre timer én gang i ugen. Det handler om at finde balance i dine øvelsestimer, så det ikke bliver en stressende oplevelse at lære at spille guitar.

Guitarspil skal være sjovt
Det absolut vigtigste når man øver sig i at spille guitar, er at nyde rejsen. Er du standhaftig i din træning vil du opnå større resultater hurtigere. Hver gang du lærer noget nyt vil nye muligheder åbne sig for dig og du vil kunne spille mere og mere. Jo flere døre der åbnes for dig, desto flere muligheder vil du have. Så husk at stoppe op engang imellem og mind dig selv om alt det du har lært, nyd det og vær stolt af dig selv. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA