x

Dommer afviser at fjerne Britney Spears’ far fra værgemål

Dommer afviser at fjerne Britney Spears’ far fra værgemål

Sangeren får ikke lov at slippe fri af faderens kontrol i denne omgang

En dommer har afgjort, at Britney Spears’ far ikke bliver fjernet fra værgemålet over hende. Popstjernen har i den seneste tid både selv og gennem advokater udtrykt et ønske om at fjerne faderen fra det omfattende værgemål, der i årevis har afholdt hende fra at kunne træffe beslutninger om sit eget liv, men anmodningen er blevet afvist ‒ i hvert fald i denne omgang, skriver Variety

Dommen skal dog ikke forstås som truffet i direkte forlængelse af høringen i sidste uge, hvor sangeren for første gang fik lov til selv at udtale sig om værgemålet. Under den 24 minutter lange tale fortalte hun blandt andet, at forløbet har været traumatiserende, og at hun bliver tvunget til at have en spiral, der forhindrer hende i at få flere børn. Afgørelsen bunder i, at finansvirksomheden Besserment Trust ‒ der blev udpeget til at blive medværge over sangerens økonomi sidste november ‒ nu officielt er blevet det, men at faderen ikke i samme omgang fjernes fra værgeordningen. 

Faderen har ageret værge for hende siden 2008, og i 2019 blev Jodi Montgomery gjort til medværge. En del af forklaringen på afgørelsen ligger tilsyneladende i, at sangeren mangler at indgive en officiel forespørgsel, da hendes udtalelse i sig selv ikke er nok til at træffe en afgørelse. Det er ikke første gang, at denne type anmodning fra sangeren og hendes advokater bliver afvist. Tilbage i november sidste år afviste en dommer at fjerne faderen fra værgemålet, men dommeren udelukkede ikke muligheden for fremtidige forespørgsler i sagen fra sangeren. 

Sagen om faderens værgemål har fået større og større opmærksomhed over de sidste par år. Først af #FreeBritney-bevægelsen, som blev startet af bekymrede Britney-fans, og yderligere efter premieren på dokumentarfilmen Framing Britney Spears, der gav et indblik i popstjernens liv bag facaden.

LÆS OGSÅ: #FreeBritney – men fra hvad? 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA