Nyhed

Endelig festival – ENGAGE på Kastellet

GAFFA - alt om musik

Glem alt om Corona. TV-2, D.A.D., The Sandmen, Dopha m.fl. Der er sommerfestival i historiske omgivelser og du skal med.

ENGAGE Festivalen blev etableret i 2017. Udover at præsentere den fede musik, sørge for god stemning, øl, mad og drikke, er det også en festival af, for og til danske krigsveteraner. Men alle er velkomne.

Nu på anden amputerede festival sæson i træk er det ikke desto mindre lykkedes for folkene bag Engage, at præsentere festivalen i helt unikke rammer. Nærmere bestemt Kastellet i København den 23. og 24. juli og i Skive 13. august. Der er plads til 1800 mennesker, der er fortsat billetter og programmet lyder:


23.7 – TV-2, Andreas Odbjerg, Dopha
24.7 – D.A.D., The Sandmen, Hotel Hunger, Shotgun Revolution
13.8 - D.A.D., The Sandmen, Hotel Hunger

Initiativtager Jeppe M. Jensen er særdeles tilfreds med årets program og location

-    Først og fremmest glæder jeg mig til, at vi skal holde en kæmpe fest, høre god musik og at alle igen kan nyde at være på sommerfestival med live-musik i Danmark. Jeg er meget tilfreds med årets line up. Fredagen bliver en popdag med direkte tråd fra TV-2 - et af landets populæreste orkestre nogensinde - til nye stjerner som Andreas Odbjerg og Dopha. Lørdagen og i Skive bliver en total rockdag, som jeg virkelig ser frem til


Hotel Hunger er på programmet. De har ikke spillet i årevis, hvordan kom det i stand?

-    Det hænger en del sammen med min egen smag. Jeg er selv en rock-dreng, og da jeg var ung var det altid bands som D.A.D. og The Sandmen jeg gik ud og hørte, men også Hotel Hunger.  Så vi tog kontakt til Jimmy Jørgensen, og efter lidt benarbejde lykkedes det. Jeg synes der er en rød tråd i programmet og at de respektive bands komplementerer hinanden på bedste vis.

Kastellet – Verdens ældste forsvarsværk


Det er jo helt unikt at afholde festival på Kastellet i København. Er det kommet i stand pga. de militære forbindelser?

-    Ja, det er det. Det bliver helt fantastisk. Vi taler om verdens ældste forsvarsværk, der ligger midt i København. Det er også her, man finder en mindeplade for de som er faldet i tjenesten. Selv var jeg udstationeret for 20 år siden, hvor jeg mistede to kollegaer. Både Jimmy og Niels’ navn er indgraveret på Kastellet og jeg kan li’ at tænke på, de ville have elsket at have været med i dag. De får en særlig tanke.

Helt almindelige mennesker med ualmindelige oplevelser.


På hvilken måde sætter ENGAGE fokus på det at være krigsveteran i Danmark? Og er det vigtigt?

-    Ja, det mener jeg det er. Gennem nogle år var det som om, at der blev bygget en stereotyp myte op, om det at være veteran. Nærmest en diagnose, tæt forbundet med død, psykiske lidelser, vold og kriminalitet. Fakta er, at nogle enkelte tragisk mister livet, 10-15% bliver skadet, hvor næsten 85% kommer hjem til et helt almindeligt liv. Mange har oplevet frygtelige situationer, der giver ar på krop og sjæl. Men mange har også haft stærke oplevelser og fundet styrker frem i sig selv, som ligger langt ud over hvad du finder i et dansk hverdagsliv. På et tidspunkt var der mange der skjulte, at de var veteraner på grund af fordomme i det offentlige rum. Situationen er omvendt, at vi i høj grad har erhvervet en række unikke kompetencer, fundet et gå-på-mod, og lært os selv at kende, på en måde der i høj grad kan bruges i både privat- og arbejdsliv.

Har ENGAGE været med til at flytte debatten?


-    Nu skal jeg ikke tage æren for en udvikling, men jeg oplever, at dagsordenen har rykket sig. ENGAGE har været et synligt samlingspunkt, hvor man udover musikken også kan høre om livet som veteran. Det er måske der, man tager den svære snak med familier og venner og mødes i fællesskab. Vi veteraner er helt almindelige mennesker med ualmindelige oplevelser. Vi er ikke krigsliderlige voldsmænd, men folk som har taget på arbejde på vegne af Danmark, fordi vi er blevet bedt om det. Vi vil vise, at det er cool at være veteran. 

ENGAGE er for alle. Samtliige danske veteraner som har været udsendt, har gratis adgang til festivalen. ENGAGE vil blive afholdt i overensstemmelse med gældende corona-regler.

Du kan købe billet til ENGAGE her.


ANNONCE