x

Danmarks største festivaler sparker de store livekoncerter i gang sammen

Danmarks største festivaler sparker de store livekoncerter i gang sammen

Ni af Danmarks største festivaler – Roskilde Festival, NorthSide, Heartland, COPENHELL, Smukfest, Tinderbox, Jelling Musikfestival, Nibe Festival og Grøn præsenterer sammen med Live Nation – en stor, udendørs koncertdag.

Under overskriften Tilbage Til Live går ni af landets største festivaler for første gang sammen om at skabe oplevelser med livemusikken og fællesskabet i centrum. Lørdag den 4. september skrues der op for de store fællesskabende koncertoplevelser omkring musikken, som vi allesammen har manglet de seneste mange, mange måneder.

Det gør de med en række navne inden for dansk rock og hiphop til en samlet koncertdag, hvor Dizzy Mizz Lizzy, D-A-D, Suspekt og Tessa i dag er blevet annonceret til at spille til koncertrækken på Refshaleøen i København – flere navne tilføjes løbende. 

LÆS OGSÅ: ÅBENT BREV TIL METTE FREDERIKSEN: Din corona-politik diskriminerer

Tilbage til Live afholdes umiddelbart efter, at landet bliver åbnet helt op igen. De nuværende danske coronarestriktioner bliver ophævet den 1. september, hvorefter det bliver muligt at mødes i større forsamlinger. Dermed giver koncertdagen også festivalerne mulighed for at få erfaringer og læring samt indsamle empiri om Covid-tiltag i forbindelse med afvikling af store livearrangementer. 

I pressemeddelelsen skriver de: 

"To år uden festivaler har været hårdt for hele musikbranchen, og både publikum, artister og arrangører trænger til at mærke fællesskabet. Krisen har samtidig også styrket dialogen og samarbejdet mellem festivalerne og blotlagt et udtalt behov for at sætte fokus på vigtigheden af livekoncerter og deres betydning for fællesskab og sammenhold i samfundet."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA