x

VIDEO: Foo Fighters alias Dee Gees fortolker Bee Gees-klassiker

VIDEO: Foo Fighters alias Dee Gees fortolker Bee Gees-klassiker

Dave Grohl & Co. fremfører "You Should Be Dancing" fra 1976

Foo Fighters har netop offentliggjort en livevideo, hvor de under aliaset Dee Gees fortolker Bee Gees' diskoklassiker "You Should Be Dancing" fra 1976. Se videoen nedenfor.

Foo Fighters' version ligger temmelig tæt på originalen, komplet med falsetsang fra Dave Grohl, og bandet er udvidet med tre korsangere. I videoen har gruppen dog ikke samme 70'er-inspirerede outfits på som på billedet ovenfor.

Fredag den 17. juli, på Record Store Day, udgiver Foo Fighters under aliaset Dee Gees vinylalbummet Hail Satin, hvor side A er coverversioner af Bee Gees – samt et enkelt nummer af Bee Gees-brødrenes lillebror Andy Gibb – mens side B er liveversioner af fem sange fra Foo Fighters' seneste album, Medicine at Midnight, der udkom i februar.

Tilbage i februar fremførte Foo Fighters samme sang på BBC Radio 2, og i den forbindelse sagde Dave Grohl til kanalen, her citeret af NME: "Der var én, der spurgte mig: 'Har du set Bee Gees-dokumentaren? Og jeg var nærmest den sidste person på jorden, der ikke havde set den. Jeg sagde: 'Hvorfor spiller vi ikke en Bee Gees-sang? Og der var én, der sagde: 'Hvordan vil du spille den?' Og jeg sagde: 'Lad os gøre det som Bee Gees.'"

Grohl fortalte videre: "Vi startede med at indspille den instrumentale del, og så tænkte jeg: 'Okay, jeg skal jo også synge den – og jeg siger jer: Jeg har aldrig i mit liv sunget på den måde, men det var den letteste sang i verden, jeg nogensinde har sunget."

"You Should Be Dancing" var Bee Gees' første forsøg på at lave et diskonummer, og forsøget må siges at lykkes, idet sangen toppede den amerikanske Billboard Hot 100-hitliste i en enkelt uge i 1976 og i dag har status af evergreen. Sangen medvirkede også på det multi-million-sælgende soundtrack til filmen Saturday Night Fever, der udkom året efter.

LÆS OGSÅ: FOO FIGHTERS-ANMELDELSE: Den perfekte, danserockende medicin mod coronakuller

Tracklisten til albummet Hail Satin er som følger:

Side A — The DEE GEES:
You Should Be Dancing
Night Fever
Tragedy
Shadow Dancing
More Than a Woman

Side B — LIVE at 606:
Making A Fire
Shame Shame
Waiting on a War
No Son of Mine
Cloudspotter

Se videoen til "You Should Be Dancing":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA