x

Joan As Police Woman annoncerer nyt album – spiller i Danmark til foråret

Joan As Police Woman annoncerer nyt album – spiller i Danmark til foråret

Albummet The Solution is Restless er på gaden 5. november

Den amerikanske singer-songwriter Joan As Police Woman annoncerer nyt album til november, og hun følger det op med en turné, der bringer hende til Aarhus og København til marts.

Sangeren og sangskriveren med det borgerlige navn Joan Wasser gik i 2019 i studiet sammen med Dave Okumu fra det engelske indie/soulband The Invisible og den nu desværre afdøde afrobeat-trommelegende Tony Allen. Resultatet er blevet albummet The Solution is Restless, der udkommer 5. november.

Joan Wasser fortæller i en pressemeddelelse: "Damon Albarn introducerede mig til afrobeat-legenden Tony Allen i marts 2019 ved Africa Express-eventet "The Circus" (i London, red.), og vi kastede os ud i det. Tony og jeg spillede en version af Nina Simones "I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free" og blev enige om at indspille sammen. Jeg spurgte min gamle ven, den fremragende musiker, Dave Okumu, til at være med fra London, og den november, i et studie i Paris, improviserede vi hele natten. Da verden lukkede ned, brugte jeg disse indspilninger til at skrive en plade med titlen The Solution Is Restless."

Den første single, "Take Me to Your Leader" er netop udkommet, og om den fortæller Wasser:

"Det er den mest oprørske sang på albummet. Jeg skrev den, da jeg så Jacinda Ardern, premierminister i New Zealand, navigere igennem 2020. I min drømmeverden burde USA ønske at møde hende for at lære, hvordan man bedre styrer et land," siger Wasser og citerer fra sangen: "Take me to your leader / 'cause I'm ready to play / can't hold my breath any longer / word on street is she's a healer / I know I'm down to obey / and don't we need a break in the chaos". 

Nigerianske Tony Allen var kendt som en af drivkræfterne i udviklingen af musikgenren afrobeat som trommeslager og kapelmester i Fela Kutis band Africa '70 i årene 1968-1979. I de senere år arbejdede han sammen med blandt andre Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Paul Simonon (The Clash) og Simon Tong (The Verve) i supergruppen The Good, the Bad & the Queen. Han døde i april 2020, 79 år gammel. 

Dave Okumu er især kendt som sanger og guitarist i det engelske indie/soulband The Invisible, der har udgivet tre album i årene 2009-2016. Han har også indspillet med mange andre kunstnere og udgiver sit første soloalbum til september.

Koncerter på VoxHall og Vega

Joan As Police Woman følger albummet op med en turné med sin faste trio, der blandt andet tæller den mangeårige samarbejdspartner, trommeslageren Parker Kindred, der har spillet sammen med Jeff Buckley, Antony and the Johnsons og mange flere. Turnéen bringer dem til VoxHall i Aarhus 26. marts og Vega i København 27. marts. Billetsalget er i fuld gang via spillestedernes hjemmesider, og koncerterne skulle allerede have fundet sted i juni 2020, men blev udskudt grundet corona-pandemien, i første omgang til juni 2021 og siden til marts 2022.

Joan Wasser indledte karrieren som violinist med mere i bandet The Dambuilders og spillede senere med blandt andre Rufus Wainwright og Antony and the Johnsons. I 2006 udgav hun sit første soloalbum, Real Life, som siden er blevet fulgt af yderligere syv album, senest coveralbummet Cover Two fra 2020. Hendes seneste album med egne sange, Damned Devotion fra 2018, fik en ganske pæn anmeldelse af GAFFA.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: En stadig nysgerrig og gennemmusikalsk sjæl

Hør singleforløberen "Take Me to Your Leader":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA