x

De seksstjernede grungeveteraner Mudhoney giver koncert i Danmark

De seksstjernede grungeveteraner Mudhoney giver koncert i Danmark

Seattle-bandet Mudhoney giver koncert i Lille Vega den 29. september 2022.

Mudhoney blev dannet i Seattle i 1988 og var med deres støjende guitarer, pumpende bas, piskende trommer, aggressive vokaler og melodiske sange med til at kickstarte et musikalsk udtryk, der senere blev kendt som grunge. Bandet var en stor inspirationskilde for blandt andre Kurt Cobain, og ligesom Nirvanas debutalbum Bleach udkom de første Mudhoney-plader på Seattle-pladeselskabet Sub Pop.

Selvom Mudhoney kommercielt aldrig er blevet nær så succesfulde som byfællerne Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden og Alice in Chains, har de bevaret et dedikeret publikum og har været musikalsk aktive siden starten. Til dato har de udgivet 10 studiealbum, senest Digital Garbage fra 2018.

LÆS OGSÅ: Mudhoney-interview: Hvis vi ikke er grunge, hvem er så?

Da bandet gæstede Loppen tilbage i 2015, kvitterede GAFFAs anmelder Simon Yüksel Nielsen med de maksimale seks stjerner og skrev blandt andet:

“Trommesoloer fløj os om ørerne, støjende guitar og Marks Arms skrigende vokal beviste, at Mudhoney er helt ligesom de var, dengang for mange år siden – de er bare bedre i dag.”

LÆS OGSÅ: Mudhoney-anmeldelse: Punken lever stadig

På fredag den 23. juli udgiver bandet en remastereret 30 års jubilæumsudgave af deres andet fuldlængdealbum, Every Good Boy Deserves Fudge.

Billetsalget til koncerten starter i dag via vega.dk og Ticketmaster

Varm op med Mudhoneys allerførste single, "Touch Me I'm Sick" fra 1988:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA