Nyhed

Pink roser norske strand-håndboldspillere: "Jeg betaler bøden"

GAFFA.dk – alt om musik

Den amerikanske popstjerne støtter spillerne for tøjaktion

Pink er nu også kommet med støtte til det norske kvindelandshold i strandhåndbold, der har fået bøde for at spille i for meget tøj, og hun tilbyder at betale beløbet på 11.000 kroner, skriver Ekstra Bladet.

Det har vakt stor international opmærksomhed, at det norske kvindelandshold i strandhåndbold valgte at spille i tights i stedet for bikiniunderdel til det nylige EM i strandhåndbold i Bulgarien som en protest mod de kønsspecifikke påklædningskrav i sporten – og efterfølgende fik en bøde på 11.000 kroner af Det Europæiske Håndbold Forbund, EHF.


Ifølge EHFs regler er det nemlig et krav, at kvindernes underdel maksimalt må være ti centimeter bred i siderne, ligesom de skal optræde i bikinitop. Mændene skal spille i shorts og tanktop uden ærmer, altså lidt mere påklædt, skriver TV2

"Jeg er MEGET stolt af de norske strandhåndboldkvinder FOR AT PROTESTERE MOD DE MEGET SEXISTISKE REGLER OM DERES "uniform". Det Europæiske Håndbold Forbund BURDE HAVE EN BØDE FOR DERES SEXISME. Godt gået, damer. Jeg vil med glæde betale jeres bøde. Fortsæt den gode stil," skriver Pink på Twitter.

Artiklen fortsætter under tweetet


Det norske håndboldforbund har dog allerede tilbudt at betale bøden, har den norske landsholdsspiller i strandhåndbold Elisabeth Hammerstad tidligere fortalt til TV2. Hun fortæller også, at landsholdet har fået "vanvittig god repsons" for deres aktion.


Håndboldforbundene i Danmark, Sverige, Frankrig og Norge vil nu have ændret reglerne, så det bliver frivilligt, om man vil spille i bikiniunderdel eller for eksempel tights, skriver TV2.

Det var i kampen om bronzemedaljen, at de norske kvinder spillede i tights, og her tabte de til Spanien. Det var i øvrigt de danske mænd og de tyske kvinder, der vandt de respektive guldmedaljer, og de danske kvinder vandt sølv.

Pinks seneste udgivelse er dokumentarfilmen Pink: All I Know So Far, der havde premiere i maj på Amazon Prime Video. I filmen følger man hende blandt andet på verdensturnéen Beautiful Trauma World Tour, der bragte hende til Horsens i 2019. Her var GAFFAs anmelder dog lidt mellemfornøjet.


LÆS OGSÅ: Fantastisk show. Forfærdelig lyd.

ANNONCE