x

Kanye West klar med ny udgivelsesdato – er flyttet ind i arenaen, hvor han holdt lyttefest

Kanye West klar med ny udgivelsesdato – er flyttet ind i arenaen, hvor han holdt lyttefest

Albummet Donda skulle nu udkomme 6. august

Kanye West har endnu engang udskudt sit nye album, Donda, der skulle være udkommet fredag den 23. juli, og samtidig overrasker den evigt uforudsigelige rapper igen. Ifølge TMZ er han flyttet ind på Mercedes Benz Stadium i Atlanta, Georgia, det stadion, hvor han holdt lyttefest for albummet den 22. juli. Han har fået indrettet studie og et midlertidigt hjem og vil færdiggøre albummet dér, tilsyneladende fordi han fik nogle nye idéer, da han afspillede det ellers færdige album for et publikum på 42.000 personer.

Hiphop-superstjernen optager dog – trods sin forkærlighed for store armbevægelser – ikke mere plads på stadionet, end at sportskampe godt kan gennemføres, og det var netop under en fodboldkamp lørdag, at fans bemærkede Kanye West blandt publikum, iført det samme røde tøj, som han havde på ved lytterfesten to dage tidligere.

Samtidig fortæller Kanyes ven, internetpersonligheden Justin Laboy, at albummet nu er udskudt til 6. august. På Twitter skriver han: "Kanye West vil udskyde udgivelsen af Donda til 6. august. Tak for jeres tålmodighed. Han ønsker at give sine fans det bedst mulige produkt uden at forhaste noget. Han elsker jer alle af hele sit hjerte. Gud velsigne."

Ifølge NMEs udsendte reporter under lyttefesten er Donda et musikalsk alsidigt, forholdsvis trommefattigt og religiøst orienteret album i stil med forgængeren, Jesus Is King. De medvirkende gæster er blandt andre – medmindre Kanye West ændrer noget i sidste øjeblik – Pusha T, Playboi Carti, Travis Scott, Lil Baby, Ty Dolla $ign, Lil Durk, Roddy Rich, afdøde Pop Smoke og ikke mindst Jay-Z, som West tidligere har udgivet et helt album sammen med, Watch The Throne i 2011. De to har dog haft et anstrengt forhold i de senere år, men er altså tilsyneladende genforenet.

Det er næsten præcis et år siden, at albummet skulle være udkommet ifølge den oprindelige releasedato, som var den 24. juli 2020. Dengang kom albummet aldrig, uden nærmere forklaring.

Det er i øvrigt heller ikke nyt for Kanye West at ændre på et album i sidste øjeblik. Faktisk blev han ved med at ændre på albummet The Life of Pablo fra 2016, efter at det var udkommet, i form af nye versioner af sangene i flere måneder efter udgivelsen.

LÆS OGSÅ: En superfans forsvar: Tre grunde til (stadig) at elske Kanye West


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA