Nyhed

Chromatics er gået i opløsning

GAFFA.dk – alt om musik

Electropopbandet går hver til sit efter 20 år

Tre ud af fire medlemmer af Chromatics har annonceret, at det amerikanske electro-pop-band går i opløsning. Ruth Radelet, Adam Miller og Nat Walker har underskrevet en erklæring, der er blevet delt på Radalet og Millers Instagram-konti, skriver Pitchfork:

"Efter en lang periode med refleksion har vi tre taget den svære beslutning om at afslutte Chromatics. Vi vil gerne takke alle vores fans og de venner, vi har fået undervejs – vi er evigt taknemmelige for deres kærlighed og støtte." Find den fulde erklæring nederst i artiklen. 


Intet sted i meddelelsen nævnes Johnny Jewel, der har turneret med gruppen, producerede flere album med dem og grundlagde pladeselskabet Italians Do It Better, der udgav flere album med bandet. Men i en e-mail til Pitchfork bekræfter en repræsentant for Johnny Jewel og Italians Do It Better bandets brud:

"Johnny er ekstremt stolt over sit arbejde med projektet gennem årene, og han vil fortsætte med at lave musik og støtte stor kunst og kunstnere gennem sit pladeselskab Italians Do It Better," lyder det.

Chromatics blev dannet i 2001 i Portland, Oregon. De har udgivet over 10 album i deres 20-årige karriere. Det seneste var sidste års Faded Now, der var en deluxeudgave af albummet Closer To Grey fra 2019, som modtog en flot anmeldelse i GAFFA. Bandet optrådte desuden to gange i Twin Peaks: The Return. 

Skæbnen for Chromatics' længe ventede, meget forsinkede lp Dear Tommy er stadig uvis. Albummet blev først annonceret i 2014, er blevet udsat flere gange og er stadig ikke udgivet


Chromatics spillede senest i Danmark i Store Vega i oktober 2019, hvor GAFFAs anmelder var moderat tilfreds.

LÆS OGSÅ: CHROMATICS-ANMELDELSE: Køligt eller koldt

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Ruth Radelet (@ruthradelet)


LÆS MERE: LISTE: Her er nogle af musikhistoriens bedste fortolkninger

ANNONCE